L’FC Andorra ho deixa tot embastat per a l’aterratge de Gerard Piqué

L’assemblea extraordinària de socis avala la transmissió futura de les accions del club a una societat andorrana que estarà participada per l’empresa del jugador del Barça

Un moment de l'assemblea celebrada de manera extraordinària en un hotel de la capital.
Un moment de l'assemblea celebrada de manera extraordinària en un hotel de la capital.
Com era de preveure, l’assemblea extraordinària de socis de l’FC Andorra ha adoptat aquest matí les decisions necessàries per deixar-ho tot apunt perquè el club acabi en mans de l’empresa que lider el jugador de l’FC Barcelona Gerard Piqué. Encara que a nivell burocràtic resten passos per fer, esportivament les primeres decisions es començaran a notar en breu, més enllà dels fitxatges que s’han anat fent les darreres setmanes i que ja portaven l’aval dels nous rectors de l’entitat.

L’assemblea, celebrada en un cèntric hotel de la capital, ha aixecat una mica més d’expectació de la que sol ser habitual. Molts dels actuals jugadors del planter del conjunt fins ara entrenat per Richard Imbernón han presenciat l’acte. Ha estat una assemblea no de tràmit, perquè no ho era en absolut, però sí molt teòrica, atès que de forma efectiva tots els acords presos aquest matí no prendran efecte fins que no entri en vigor la nova llei de l’esport, que és el marc legal que empara tota l’operació.

Aquest dissabte s’ha deixat tot embastat perquè una vegada el marc normatiu sigui vigent -probablement les darreres setmanes de gener-, es desencadenin un seguit d’accions que faran que oficialment, formalment, el grup Kosmos Holding, l’empresa liderada per Piqué, comandi de manera visible i legal l’FC Andorra. Ho farà a través d’una societat anònima d’objecte esportiu andorrana emparada sota l’esmentada llei, aprovada el 20 de desembre però que encara no ha estat publicada al BOPA.

'Gabri' i Jorquera agafen pràcticament d'immediat les regnes de l'equip en l'àmbit esportiu, mentre que en els aspectes burocràtics cal esperar que la Llei de l'esport sigui vigent

Quan la nova legislació es publiqui -això voldrà dir que haurà estat sancionada pels Coprínceps-, hauran de passar quinze dies perquè entri en vigor. Llavors es desenvoluparan totes les accions aprovades avui. I que són fonamentalment la creació de la societat anònima esportiva que presidirà el jove empresari andorrà Francesc Destrée, que ha estat jugador de clubs com el CE Sant Julià. Dins d’aquesta societat, o les accions d’aquesta societat, aniran a càrrec majoritàriament de Kosmos, l’empresa de Piqué.

El que està clar, és que la nova societat s'haurà de fer càrrec del deute que té acumulat l'FC Andorra, que actualment, segons s'ha acreditat durant l'assemblea, supera de poc els 300.000 euros però que podria arribar als 600.000 euros deguts als plets oberts que l'entitat té a la Batllia. Tanmateix, el que queda clar és que la nova societat que passarà a controlar el club no pot ni canviar el nom de l'entitat ni endur-se l'equip -que probablement veurà reforçada també l'estructura esportiva. lluny del Principat.

I mentre no se succeeixen els moviments burocràtics, en el vessant esportiu sí que es van desencadenant decisions. Les darreres setmanes s’han anat produint alguns fitxatges que pretenen reforçar l’equip amb l’objectiu ineludible d’aconseguir l’ascens a Tercera Divisió aquesta mateixa temporada. Encara es preveu alguna incorporació més, tot i que el gros del conjunt continuarà sent el que ja hi ha. El canvi més notable que s’observarà en breu serà a la banqueta.



Gabri i Jorquera ja s'han fet càrrec de l'equip

Malgrat que legalment els canvis jurídics, societaris, no s'hagin pogut consumar del tot, a nivell esportiu les modificacions que comporta el nou accionariat de l'FC Andorra ja s'han visualitzat aquest mateix dissabte. Richard Imbernón i el seu auxiliar ja havien estat informats fa uns dies que no continuarien a la banqueta. I avui mateix el tàndem format per Gabri Garcia de la Torre -com a primer entrenador- i Albert Jorquera, dos exjugadors del Barça que ja han entrenat al club blaugrana, s'han fet càrrec de la primera sessió d'entrenament postNadal. Gabri i Jorquera assumiran la direcció de l'equip sobre el terreny de joc. Però és més que possible que la direcció esportiva es reforci als despatxos. Igual com que hi hagi alguna incorporació més en la plantilla.



 

Etiquetes

-

Relacionat

L’FC Andorra ja admet que té un acord tancat amb un inversor
-

Relacionat

L’empresa de Gerard Piqué estudia la viabilitat d’adquirir l’FC Andorra, que nega que hi hagi res tancat

Comentaris (1)

Trending