Les piscines i el gimnàs d’Escaldes tornen a obrir després de 14 mesos d’obres

Les instal·lacions comunals, que han suposat una inversió que supera els 2 milions d’euros, es posaran en funcionament el pròxim 7 de gener

Comentaris

La piscina comunal reformada
La piscina comunal reformada
El conseller d’esports, Jordi Vilanova, acompanyat dels cònsols d’Escaldes-Engordany, Trini Marín i Marc Calvet, han visitat aquest dijous al matí la reforma de les piscines i el gimnàs comunal juntament amb els mitjans de comunicació. Les piscines i el gimnàs han estat tancats 14 mesos per obres i a partir del dilluns 7 de gener es reobren al públic. Les instal·lacions obriran tres mesos abans del previst, ja que arran de l’incendi del centre esportiu dels Serradells, el Comú va accelerar les obres per acabar-les el més aviat possible. La inversió dels equipaments ha estat de més de 2 milions d’euros.
 

El que en principi havia de ser una tímida reforma, n’ha acabat sent una d’integral de tot l’equipament esportiu amb més usuaris de la parròquia. D’aquesta manera, les instal·lacions han estat totalment renovades i com informa el comú, es tracta d’una “intervenció necessària per poder oferir a la ciutadania unes instal·lacions més còmodes, funcionals, i sobretot, energèticament més eficients i sostenibles”. Segons declaracions recollides per l’agència ANA la previsió és que uns 950 abonats puguin fer ús de les instal·lacions.

La nova il·luminació led ha de permetre un estalvi energètic del 50%

En aquesta línia, les reformes han permès disposa a la instal·lació d’un nou sostre que aïlla tèrmicament, la renovació de tota la il·luminació mitjançant tecnologia led, amb la qual es vol aconseguir un estalvi del 50 per cent. També s’ha canviat tota la maquinària i la calefacció per aigua, les noves instal·lacions tindran sistemes d’aire, i la millora en l’ús de l’aigua termal i de la climatització de tot el centre que han de permetre també una reducció energètica important. A més, els nous dipòsits permetran l’adaptació a la nova reglamentació de legionel·la.

A més, el Comú també ha apostat per l’ampliació del gimnàs que s’ha equipat amb màquines multifuncionals per tal d’ordenar millor l’espai. I també s’ha previst dues noves sales per ampliar les classes dirigides i “donar resposta a un eventual augment de la demanda”. Alhora totes les instal·lacions és monitoritzaran i d’aquesta manera es “permetrà saber en tot moment quants usuaris es troben a l’equipament”. I només hi haurà un sol accés per a socis i no socis proporcionant un major control.

El conseller d’esports, Jordi Vilanova, i els cònsols d’Escaldes-Engordany, Trini Marín i Marc Calvet han visitat la reforma de les noves instal·lacions esportives | Comú d'Escaldes - Engordany

 

Tenint en compte que el 70 % dels assistents a les piscines esportives són escolars s’ha contribuït a crear un espai en què no només es tingui en compte el vessant esportiu, sinó també el social i educatiu. Seguint aquesta línia, el Comú d’Escaldes ha manifestat que “una de les novetats més significatives” és que s’ha creat dos vestidors exclusius un per a nens i l’altre per a nenes i un de mixt, per als infants que vénen acompanyats de familiars de sexe oposat.

Nous abonaments

Les declaracions recollides per l'ANA, també mostren que juntament amb la reforma s'ha canviat el model de tarifa per als socis, passant d'un sol abonament que cobria totes les instal·lacions a quatre a partir de 15 euros, com són l'aquàtic exclusivament, aquàtic i gimnàs, aquàtic i classes dirigides, i el complet. La matrícula serà gratuïta fins al 30 d'abril i durant tot el 2019 les persones que optin per un abonament complet tindran un 10% de descompte. De la mateixa manera, el preu de l'escola de natació es redueix un 12% i les famílies nombroses i monoparentals també podran gaudir de descomptes. 

Comentaris

Trending