Política

El síndic fa una crida a treballar per evitar la fractura social

Vicenç Mateu ha manifestat en el tradicional discurs de Sant Tomàs que Andorra ha de seguir sent un país d’oportunitats

El síndic, Vicenç Mateu, a la sessió tradicional de Sant Tomàs. Consell General
El síndic, Vicenç Mateu, a la sessió tradicional de Sant Tomàs | Consell General

Altaveu

El síndic general, Vicenç Mateu, ha demanat, aquest divendres al migdia, que “Andorra continuï sent un país d’oportunitats per a tothom i no només per a uns quants” i que per això “caldrà que entre tots hi posem, amb totes les nostres forces, perquè a Andorra no s’hi produeixi la fractura social que veiem, malauradament, als països veïns com a resultat del progressiu empobriment de les classes mitges”. La sessió ha tingut lloc en el marc del tradicional discurs de Sant Tomàs d'abans d’acabar l’any. 

La d'evitar la fractura social ha estat la petició més clamada pel síndic, en què també ha fet referència al fet que es necessita una cohesió social, després de veure com “el malestar d’una part de la població aflora amb diferents manifestacions: des de l'ascens dels populismes fins a les airades protestes al carrer”.

Mateu ha argumentat que “Andorra, en altres temps més amables, ha permès construir un projecte de vida, somiar un futur millor pels fills i prospera en molts aspectes”. I ha fet una crida a “no deixar perdre aquest bé”. Ha afegit que “la qualitat de vida és, principalment, puguin arribar a finals de mes sense por ni sentir-se ofegats” i que “no tindria cap sentit que penséssim només en una façana de cara en fora”.

El síndic que ha emplaçat també a demanar que la paraula s’utilitzi com una eina i no com una arma, ha demanat diàleg i voluntat d’entesa fins que acabi la legislatura. I en aquesta línia, ha encoratjat els consellers “a seguir amb la tasca pensant en l’interès general i aparcant la legítima i necessària confrontació electoral per a més endavant”.

En el discurs, Vicenç Mateu ha fet balanç que aquest any, igual que la resta de la legislatura, hi ha hagut un volum de feina important. I ha afegit que el “Consell General continuarà treballant fins a la seva dissolució prevista a mitjans de febrer” i que en aquests moments, hi ha en diferents estadis de la tramitació parlamentària “17 projectes de llei i 5 proposicions de llei, així com la modificació del Reglament del Consell General” i que entre els projectes  hi figura “el de llei de pressupost per a l’any 2019”.
 

Comentaris

moska;
2.


Queda evident la manipulació que fa el Sr. Cinca de les dades de d'ocupació , ell compta els 187 consultors de PWC que han estat de vacances pagades al Principat com a noves places de treball creades. Ja esta bé de tanta mentira i pressa de pel, els ciudatans no som inbecils. 

  • 2
  • 0
alfredbeta;
1.


187 consultors i encara en queden 56, i fa 9 mesos?
Potser haurien d'enviar algú a rescatar-los...
La veritat es que la situació  , a part dels  greuges que causa, es hilarant....


  • 1
  • 0

Comenta aquest article