Els socialdemòcrates volen donar cobertura jurídica als períodes de descans dels docents

El PS també vol canviar la denominació de “treballador públic” per la de “funcionari” per tal de preservar aquesta figura dins del cos d’educació, una figura que DA vol suprimir

Comentaris

-
-
El Partit Socialdemòcrata (PS) ha explicat que vol que la llei del cos d’educació reconegui les vacances escolars durant el curs com a períodes de descans per als docents, a banda d’aquelles que ja s’estableixen durant els mesos d’estiu. D’aquesta manera, l’objectiu és poder donar seguretat i cobertura jurídica aquests períodes de descans dels docents. Aquest és un dels objectius de les esmenes presentades pels consellers generals de la formació al text, moltes de les quals també persegueixen mantenir la figura de funcionari en l’àmbit de l’educació, que des de la formació de Demòcrates per Andorra (DA) es vol suprimir.
 

Els parlamentaris socialdemòcrates han elevat 30 propostes de modificacions parcials a la llei, que està a tràmit al Consell General. Entre les quals destaca la número 27 en què s’estipula que “es reconeixen com a períodes de descans els dies festius i els períodes de vacances escolars establerts pel Govern anualment mitjançant decret” i que aquests “no computen a efectes de vacances del personal docent del Cos d’Educació”. El conseller general del PS, Pere López, ha apuntat que “no entenem que DA no hagi previst aquest aspecte i hagi ignorat l’existència d’aquests períodes”.

De les 30 esmenes presentades, moltes d’elles van en la línia de canviar la denominació “treballador públic” per la de “funcionari” per tal de preservar aquesta figura dins del cos d’Educació. Pels socialdemòcrates “cal mantenir-la necessàriament” i “més en un àmbit tan important com és la plantilla de docents de l’escola andorrana”.

Una altra proposta de modificació de rellevància és la número 30, que fa referència als “treballadors amb contracte de durada indefinida” de les escoles confessionals (Sant Ermengol, Anna Maria Janer i Sagrada Família). L’objectiu és que, igual que els empleats del sistema andorrà, puguin tenir l’opció de jubilar-se als 60 anys si acrediten un mínim de trenta de servei.

Comentaris

Trending