El malestar pels talls dels armilles grogues es fa notar als comerços del Pas de la Casa

Alguns comerços manifesten que el mes de novembre ha estat el pitjor i que ara en període de campanya nadalenca confien que es comenci a tornar a recuperar el sector

Comentaris

-
-
Continuen els problemes per les mobilitzacions dels armilles grogues que tallen les carreteres d’accés al Pas de la Casa. Els sectors comercials reconeixen que aquestes protestes els han afectat d’una forma o una altra i que sobretot, han pogut palpar una manca de visitants que s’ha traduït en una caiguda de les vendes a la localitat encampadana. Malgrat que, els comerciants es mostren confiats que el problema se solucioni i que en els dies vinents coincidint amb els festius nadalencs es puguin recuperar les vendes.

En aquesta línia, el president d’Iniciativa Publicitària del Pas, Jean Jacques Carrié, explica que les vendes han caigut notablement i que hi ha hagut caps de setmana amb molt poca afluència de turistes. "La gent no vol passar-se entre quatre i cinc hores a la carretera per venir des de Tolouse al Pas per passar un dia, quan només hi ha dues hores en cotxe”, manté. I afegeix aquells que vénen al Principat a passar-hi tres o quatre dies sí que continuen venint.

En Gabriel de Pyrénées del Pas de la Casa, explica que les seves vendes s’han vist molt afectades i que sobretot ha estat al mes de novembre, en què han pogut quantificar que “han disminuït en un 30%”. “Sobretot es va notar els dos primers caps de setmana del mes passat”. Per la seva banda, explica que veient la situació els magatzems no es plantegen cap conseqüència interna que pugui afectar els treballadors, sinó que confien en una recuperació. 

En Rui que és el propietari d’una botiga de roba i accessoris, manté que els armilles grogues han provocat talls a la Remise i que aquesta és “la carretera principal per accedir al Pas” i afegeix que no es pot permetre que la gent es passi tot el dia a la carretera i amb el cotxe. Manté també, que l’any passat ja van notar una davallada de les vendes perquè els accessos es van tallar per la neu i que aquest any “és un altre problema el que ens afecta i perjudica negativament”.

Alguns comerços mantenen que no hi ha cap solució per a fer, mentre que d'altres afirmen que seria bo que Andorra dialogués amb França

Jacques Carrié també manifesta que “s’ha d’esperar” i que Andorra no pot intervenir en aquest problema que està generant malestar entre els comerciants, precisament perquè “és una situació interna francesa”. L’única solució que veu el president d’Iniciativa Publicitària de la localitat és doncs la d’esperar per tal que la situació es calmi i es deixin de produir aquests talls a les carreteres.

Una opinió, que no és compartida per l’Amit, que treballa en un comerç d’electrònica al Pas de la Casa i que afirma que “el lògic seria que el govern d’Andorra tractés de parlar amb França per mirar a quina solució es pot arribar”, afegeix però “que si el govern andorrà ja fa poc pel país, menys farà per solucionar un conflicte a França”. El seu comerç s’ha vist perjudicat per la problemàtica i afirma que “hi ha molta menys gent de la que tocaria per l’època en la qual ens trobem”.

Etiquetes

Comentaris

Trending