Govern renova els dos membres més ‘tècnics’ del supervisor bancari i assegurador

Armand Pujal i David Cerqueda es mantindran sis anys més com a membres de l’Autoritat Financera

Comentaris

David Cerqueda (esquerra) i Armand Pujal.
David Cerqueda (esquerra) i Armand Pujal.
El Govern ha proposat al Consell General la renovació d’Armand Pujal i David Cerqueda com a membres del consell d’administració de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA), el supervisor bancari i assegurador més conegut fins fa poc com a INAF. Tots dos són els membres actuals que reuneixen unes condicions tècniques més remarcades.

Tant Cerqueda com Pujal van ser nomenats components de l’INAF el desembre del 2012 i, per tant, ara esgotaven el seu mandat. En el seu moment, va ser el president del grup parlamentari socialdemòcrata i excap de Govern, Jaume Bartumeu, qui va posar el nom dels dos components ara de l’AFA sobre la taula.

David Cerqueda, de 44 anys, compta amb una àmplia formació i experiència en el sector financer internacional. Ha desenvolupat càrrecs de responsabilitat en empreses com BNP Paribas France i Internacional i Goldman Sachs&Co. També ha estat director general de la unitat digital del grup Godó de Comunicació. Armand Pujal, de 71, va desenvolupar la seva carrera professional al Banc de França, on va participar en processos com la implementació de l’euro. Quan va aterrar a l’INAF exercia funcions de secretari general del Banc de França, que incloïa la gestió financera, el conjunt d’activitats de suport i els sistemes d’informació.

La proposta de renovació dels dos càrrecs s’ha tramès al Consell General que haurà de votar el seu nomenament. Actualment el consell d’administració de l’AFA està presidit per Raül González, renovat fa ben poques setmanes, i en són membres Francesc Areny, Josep Casal, David Cerqueda, Armand Pujal. Areny i Casal no podran renovar quan arribin al terme del seu actual mandat.  Ramón López Galindo és el director de la institució. 

 

Comentaris

Trending