El Sep promou una campanya perquè els coprínceps no firmin les noves lleis de la reforma laboral

La petició s'ha generat a través del portal electrònic change.org perquè es considera que les modificacions són "injustes i antisocials" i va dirigida a Emmanuel Macron i Joan Enric Vives

Comentaris

La campanya del Sep iniciada a Change.org
La campanya del Sep iniciada a Change.org
Arran de l'aprovació del paquet de lleis laborals i sindicals del passat 6 de desembre pel Consell General, el Sindicat de l'Ensenyament Públic (Sep) ha iniciat una petició a través de la web especialitzada en reclamacions socials change.org per tal de fer una campanya en què es demana als coprínceps, el president de la República Francesa, Emmanuel Macron, i el Bisbe de la Seu d'Urgell, Joan Enric Vives, que no firmin aquestes reformes.

El Sep fa la petició que porta per títol 'Demanda als coprínceps que no signin les noves lleis laborals i sindicals andorranes!' en què especifica que vol que els dos representants del Principat "no sancionin ni promulguin les lleis qualificades" que tenen relació en matèria de la llei de relacions laborals, la llei d'acció sindical i patronal, la llei de mesures de conflicte col·lectiu i que el sindicat les considera "injustes i antisocials". 

A banda dels dos coprínceps d'Andorra, Emmanuel Macron i Joan Enric Vives, el Sindicat d'Ensenyament Públic també hi ha inclòs al Director del Gabinet del President de la República i representant personal de Macron, Patrick Strzoda, així com al representant personal del Copríncep episcopal, el Mossèn Josep Maria Mauri Prior.

La petició que ha estat creada, aquest dijous al vespre, ja acumula més de 240 firmes i el sindicat espera poder arribar a les 500 per poder traslladar aquesta demanda als coprínceps. Entre els signants manifesten que és una "injustícia el què està passant a Andorra" i que "anem més enrere en lloc d'avançar".



La llei de la Funció Pública, a aprovació el gener

La ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, ha afirmat aquest divendres que el projecte de modificació de la normativa que regula la tasca dels funcionaris i personal de l'administració estarà plenament disponible perquè sigui aprovat pel Consell General a la primera sessió parlamentària que es convoqui per al mes de gener. Descarrega, referint-se de forma inusual a la tasca legislativa, ha explicat poc abans que s'iniciés la conferència 'Els reptes actuals de l'administració i el seu impacte en la formació', a càrrec del professor Manuel Arenilla, exdirector de l’Institut Nacional d’Administració Pública d’Espanya, que el treball en comissió ja ha finalitzat. "És una satisfacció perquè el text legal i els reglaments que se'n desprenen ens permetran millorar les condicions del personal de l'administració i canviar de model”, ha afirmat la titular ministerial.



 

Etiquetes

Comentaris

Trending