La llum s’encarirà un 1,05% el 2019

Es modifica el reglament que regula el programa Renova perquè els llogaters, i no només els propietaris, puguin beneficiar-se dels ajuts

Comentaris

-
-
El consell de ministres ha aprovat, aquest dimecres, la modificació de les tarifes elèctriques de FEDA, per a l’any 2019. L’augment global aprovat és d’un 1,05%, el que manté l’increment per sota de l’evolució prevista de l’IPC per al 2019 i permet que els preus de l’electricitat a Andorra se segueixin situant en la banda baixa respecte als països de l’entorn europeu. 

El director de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic, Carles Miquel, ha presentat les tarifes aprovades, i ha explicat en roda de premsa que tal com preveu la Llei de FEDA, l’entitat ha elaborat una proposta de modificació de les tarifes per a l’any 2019, que és la que ha estat sotmesa a l’aprovació del Govern. 

Tot i que durant els darrers mesos s’ha produït un augment important del cost de l’energia, s’ha acordat que l’increment mitjà global per al client final sigui de l’1,05%. A més, aquesta evolució se situa per sota de l’Índex de preus de consum anual, que a l’octubre es va xifrar en l’1,2%. L’actualització de les tarifes ha de permetre cobrir els costos de producció, de compra, transport i gestió de l’electricitat i alhora garantir una capacitat d’inversió adequada per a la parapública. 

D’altra banda, el reglament regulador del programa Renova ha estat modificat per tal que no només siguin els propietaris d’immobles si no també els arrendadors els qui es puguin beneficiar dels ajuts. Les modificacions introduïdes permetran que qualsevol sol·licitant, sigui o no propietari del bé immoble, pugui accedir al programa sempre que disposi d’un dret o d’una autorització que li permeti dur a terme les actuacions. 

D’aquesta manera, els llogaters que tinguin permís per fer obres de rehabilitació de l’edifici, de millora de l’eficiència energètica o d’implantació d’energies renovables, no hauran de demanar als propietaris que sol·licitin un ajut del programa Renova, sinó que ho podran gestionar directament. 

 

Comentaris (2)

Trending