Detenen un home que va deixar tancats en un pis dos gossos fins que van morir

L’arrestat és un resident de 31 anys acusat de maltractament animal després d’abandonar els animals en un domicili particular on havia viscut

Comentaris

-
-

Feia dies que els gossos eren morts. La policia va detenir dissabte al migdia un home resident de 31 anys que havia abandonat dos cans seus en un domicili particular on havien viscut. L’home està acusat d’un delicte de maltractament animal atès que no va tenir cap cura dels dos gossos. Més aviat tot el contrari.

Segons fonts coneixedores del cas, quan es van descobrir els cans ja feia dies que eren morts. Estaven amb la pell i l’os. No se’ls hi havia donat ni menjar i, tampoc, beure. Un gos sense beure pot aguantar un màxim de cinc dies. A més a més, segons les fonts, els dos animals estaven lligats al terra. Els cadàvers dels dos cans van ser traslladats a la gossera.

Fonts coneixedores del cas han assegurat que tot plegat deriva d'un desnonament. Quan autoritats judicials haurien acudit en el domicili en qüestió haurien descobert els dos animals cadavèrics. I de la causa inicialment civil es fa passar a una situació penal. Un dels dos gossos estava degudament identificat amb un xip i així es va poder corroborar qui era el seu propietari legal. 

Seguint instruccions de la Batllia, el titular dels animals va ser citat en dependències policials. L'home inicialment va assegurar que es cuidava dels cans. Però l'estat que presentava evidenciava que això no havia estat així almenys a partir d'un moment en concret. En conseqüència va ser detingut i posat a disposició judicial el dissabte mateix.

Aquesta és una de les 33 detencions que hi va haver durant la setmana passada. La immensa majoria dels arrestos van ser deguts a positius en el control d’alcoholèmia (fins a vint) i també en relació a delictes contra la salut públic, és a dir, per la possessió de petites quantitats de droga.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending