Les estacions salven el pont lluitant contra la manca de neu

Els dominis esquiables esperen que aquesta setmana vinent canviïn les condicions climatològiques que faciliti una baixada de temperatures i l’arribada de precipitacions

Comentaris

-
-
El ple absolut de divendres i dissabte a Grandvalira –que formalment no facilitarà dades fins aquest dilluns– i la lluita d’Arcalís i Pal-Arinsal per salvar en les millors condicions la manca de neu ha permès tirar endavant amb notable èxit però amb menys esquiadors un pont de la Puríssima complicat. L’esforç per obrir malgrat les adversitat climatològiques ha tingut el premi, almenys en el cas d’Ordino, per exemple, de veure com la facturació d’un dels moments importants de la temporada, just el tret de sortida, no se’n ressentia.

Pal-Arinsal assegura haver superat les previsions durant el llarg cap de setmana. Però sense concretar xifres més enllà de les referents i ja sabudes al nombre de pistes i remuntadors disponibles. I al fet que tot el circuit de restauració estava disponible per als clients. Això sí, explica l’estació massanenca que la baixada de temperatures que hi va haver la nit de dissabte va permetre innivar diferents sectors del domini. Vallnord massanenc es mostra optimista en vista al Nadal.

Arcalís, en un comunicat, ha reconegut una caiguda de clients. Alhora, però, la major despesa efectuada pels esquiadors que han visitat aquest pont el domini ordinenc integrat tant a Vallnord com a Grandvalira ha permès que la facturació hagi crescut, segons les dades de l’estació, un 5%. El director d’Ordino-Arcalís, Xabier Ajona, ha reconegut que s’ha pogut treballar “amb una afluència tranquil·la, sense grans aglomeracions ni a les pistes ni als remuntadors”. Divendres va ser el dia de més ‘trànsit’, amb 2.500 persones al recinte ordinenc.

Grandvalira, quant als seus sectors tradicionals, preveu oferir aquest dilluns les dades oficials del pont. No obstant això, divendres i dissabte va haver de tancar taquilles davant l’aglomeració de visitants. I tot fa indicar que la manca de neu en altres dominis i estacions de l’entorn, no només andorrans, és clar, i el fet que sense arribar a les previsions inicials milers de persones hagin estat durant el pont al Principat, hauran deixat unes bones xifres al domini de la vall oriental.

En global, i després d’uns dies d’altes temperatures, les previsions són que la setmana que s’iniciarà les properes hores comporti una davallada de temperatures. Això hauria de permetre totes les estacions poder posar en marxa de manera més fluïda que fins ara els canons i així fabricar neu. Alhora, també es preveu que durant la setmana hi hagi alguna precipitació que permeti ampliar els dèbils gruixos de neu que hi ha en les no moltes zones on ara per ara es pot esquiar.

Comentaris

Trending