Els joves liberals denuncien les condicions dels animals del Poblet de Nadal

Alerten que el Comú d'Andorra pot estar incomplint la Llei de tinença i protecció d'animals, i demanen que es prengui les mesures escaients

Comentaris

Un dromedari del Poblet de Nadal
Un dromedari del Poblet de Nadal
Els Joves Liberals d'Andorra mostren la seva preocupació per la situació en què es troben els animals que participen durant aquests dies en els espectacles previstos en el Poblet de Nadal d'Andorra la Vella. A més, creuen que amb la situació d'estrès dels animals i el fet que estiguin tancats durant gran part del dia en camions i remolcs estaria incomplint la Llei de tinença i de protecció d'animals que, entre d'altres, exposa que queda prohibit mantenir els animals en vehicles, caixes de transport o remolcs com a allotjament habitual i que també prohibeix l'ús d'animals en espectacles i altres activitats si els poden ocasionar patiment.  

D'aquesta manera, se sumen a l'allau de crítiques que s'està generant a les xarxes socials perquè els animals del Poblet de Nadal, com dromedaris i rens, viuen tancats en camions ubicats al Parc Central. Els membres que formen part dels joves liberals, s'han apropat per conèixer la situació en què es troben els animals.

En aquesta línia, demanen al Govern d'Andorra a través del ministeri competent i al Comú de la capital del Principat que controli l'estat d'aquests animals i que "es prenguin les mesures escaients, fins i tot l'anul·lació de l'espectacle, si es constata que no s'està complint la llei ni respectant els drets dels animals".

Per la seva banda, el Comú d'Andorra la Vella, s'ha defensat de situació i ha explicat a l'Altaveu que disposen de les certificacions que acrediten el bon tracte als animals, i que la seva voluntat, és la de "garantir el benestar dels animals". 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending