Política

El Sep i el Sipaag en contra de la nova llei qualificada del codi de relacions laborals

Els representants sindicalistes lamenten l'aprovació d'aquest reglament i aposten per traslladar les seves preocupacions a l'agenda de la Unió Europea

Altaveu

El sindicat de l'Ensenyament Públic (Sep) i el Sindicat de Personal Adscrit a l'Administració General (Sipaag) han manifestat el seu rebuig en relació a la nova Llei qualificada del Codi de relacions laborals perquè "pretén perpetuar la injustícia i la desigualtat". La llei ha estat aprovada, en el marc del Consell General, per la majoria parlamentària actual, i el Sipaag ha explicat que "sempre s'acaba afavorint els oligarques i perjudicant els treballadors". El Sep ha definit que "avui és un dia històric i trist pels treballadors d'Andorra".

"Aquest nou reglament fa referència a l'abaratiment de l'acomiadament, i presenta unes mesures excessivament restrictives en la regulació del dret a vaga", han relatat els sindicalistes a través de comunicats. La llei que s'ha aprovat "representa un retrocés en els avenços socials del país". El Sipaag afegeix que hi continua havent aspectes "antisocials que augmenten la precarietat laboral" i es queixa de "l'absència de mesures per combatre la bretxa salarial entre homes i dones". Per altra banda, el Sep lamenta que "la reforma és el míssil ideal per posar a Andorra en un context social molt similar a la majoria de països de l'Europa de l'est".

D'aquesta manera i amb la finalitat de "defensa els drets de treballadors, tant els de l'empresa privada com els de la pública, per molt que sovint ens vulguin dividir o ens retallin els drets laborals i sindicals", el Sippag ha dit que es vol exposar la "situació d'indefensió jurídica" a entitats "que vetllen per la bona governança en matèria de relacions laborals del Consell d'Europa". En la mateixa línia es mostra el SEP, que "està posant en marxa els seus contactes a nivell europeu per posar les qüestions laborals i sindicals a l'agenda de la Unió Europea en el seu treball de negociació de l'acord d'associació amb Andorra".

Comentaris

Memòria a les properes eleccions
2.

El que hem de fer és recordar-nos tots quan anem a votar, és l'única manera que tenim per mostrar el nostre malestar. Fem-ho també pels treballadors que malauradament no poden votar, totes aquestes lleis estan fetes per afavorir als grans propietaris que pensen que poden tenir contents i guanyar els seus vots, però Andorra cada dia ha de ser més social i amb més poder per a les classes treballadores!!! Ajuda a fer-ho possible i no et quedis a casa el dia de les eleccions.

  • 0
  • 0
Joan
1.

També va ser un dia trist i ple d'indignació per aquells funcionaris que patint una malaltia que els obliga ha estar de baixa no van i encara no han cobrat . Hipocresia pura i dura volent rentar-se la cara públicament

  • 1
  • 0

Comenta aquest article