Empreses

Les noves ofertes d’Andorra Telecom: llegeixi la lletra petita i asseguri’s trucant al 115

Molts clients de l’operadora mostren la seva indignació per diversos canals atès que allò que expliquen els responsables de la companyia no s’ajusta a l’ús real

Altaveu

Periòdicament, els responsables comercial o de relació amb els clients d’Andorra Telecom compareixen públicament per explicar les novetats de la companyia. Nous productes, noves ofertes, noves promocions. Molts dels usuaris comencen a estar farts, i com més va més ho evidencien per tots canals, que rere el màrqueting sovint o s’està molt a sobre del que va l’operadora o, al final, s’acaba pagant més o s’acaba tenint una oferta més reduïda amb anterioritat a la posada en marxa del suposat nou servei.

Aquest dimecres, per exemple, el portaveu d’Andorra Telecom, va presentar la nova oferta de fibra òptica. La presentació, per començar, es fa el 5 de desembre quan l’operadora ja aplica la nova ‘graella’ des del primer dia de mes. I ha triat a criteri seu per a cadascun dels clients aquell producte que considera que s’assembla més i més li pot interessar respecte del que ja tenia contractat. És a dir, l’operadora aplica un canvi de contracte unilateral sense demanar permís al client, que ja s’ho trobarà.

Davant d’això, un element clar i clau és que qualsevol usuari de la companyia que vulgui saber exactament què haurà d’acabar pagant cada més haurà de contactar amb el 115 o acudir directament a l’oficina comercial de la parapública i interessar-se, fil per randa, per quin és el producte dels nous que hi hagi que se li ha assignat. Pot ser que en el paquet designat se li hagin inclòs serveis que no li interessen a l’usuari però que, per contra, fan encarir el total a pagar respecte del que estava abonant fins al 30 de novembre.

Cal, doncs, ser curosos amb consultar -també es pot fer a través de l’espai client de la pàgina electrònica- els paquets que tenim contractats i veure si realment necessitem allò que tenim assignat. I si paguem més o menys. O si, en definitiva, estem d’acord en allò que l’operadora ens vol cobrar. I, tampoc no cal oblidar, cal sempre llegir la lletra petita. Perquè quan Andorra Telecom assegura que ofereix o permet usar Internet sense límit, resulta que no és veritat. No hi ha límit si l’usuari, si el client, fa un consum ‘responsable’ -i és la companyia qui estableix fins on arriba aquesta responsabilitat- de fins a 1TB mensual. És a dir, en realitat, el que fa l’operadora, i això sí que és cert, és duplicar la capacitat de consum. De 500MB a 1TB. En cap cas, però, no és un Internet sense límit.

Comentaris

Pep
9.

I en contra del que diu article vergonyós vull felicitar a l'altaveu. Per fi tenim amb aquest país algú valent que s'atreveix a explicar la realitat del país i el que realment fan els nostres polítics. Hi pot haver algun error, però en general, expliquen la veritat, no com altres mitjans de comunicació que sembla que treballin al servei de DA. Enhorabona altaveu, no deu ser fàcil en un país com Andorra, on tot es vol amagar i sovint hi ha represàlies fer la vostra feina.

  • 0
  • 0
Pep
8.

Estic totalment d'acord amb competencia JA. Els preus que paguem són exagerats, Internet funciona fatal, l'oferta de televisió de pago no val res, pelis antigues i si vols alguna més actual, a pagar... un monopoli gràcies al qual poden fer el que vulguin.

  • 0
  • 0
Preu just
7.
Doncs jo tornaria a posar els 500 MB si tanta queixa hi ha i pujaria una miqueta els preus que no els toquen des del 2008. I deixaria de vendre serveis deficitaris. Inversió de fibra només a Andorra i Escaldes que és el que toca.
  • 0
  • 7
makina
6.
la ultima frase es incorrecta, el límite son 500GB (no 500MB) a máxima velocidad de 300 mbps y luego se reduce a 1 mbps si superas el limite que es la velocidad tipica de ADSL pero que ahora en 2018 ya practicamente es insufrible para navegar.

si ahora lo duplican a 1TB me parece cojonudo pero los que realmente hemos sufrido fue hace años con conexiones de mierda de 30GB, 120GB..etc y que si los consumías tenías que pagar 1 euro por GB extra. mientras que en el resto de países de europa las conexiones eran ILIMITADAS.
eso duró bastantes años y el limite de 500GB creo que se aplicó en enero así que creo que van por el buen camino.

al final estos iluminados se han dado cuenta (un poco tarde) de que la gente no usa internet solo para leer el correo pero al ser un monopolio si quisieran podrían mantener el límite del pasado y jorobar a la gente  • 1
  • 1
Article vergonyós
5.
Em sembla una vergonya aquest article, una total falta de informació acompanyat de una alta ignorancia. Abans de publicar això potser us haurieu de fer mirar, i, informar-vos be abans de publicar tonteries com aquestes. Als clients, com jo, no se’ns ha ficat cap servei de més ni se’ns cobra de més, simplement ara pots configurar el teu paquet com et vingui de gust, però la companyia no et fica res que tu no vulguis, perquè jo tinc lo mateix que tenia i ni m’han ficat res ni em cobren més, simplement em donen la possibilitat de tindre més opciones. I, no se si alguna vegada us heu parat a mirar que vol dir no tindre límit de gb o trucades a tots els paisos del mon, no es pot treure un límit i “viva la pepa”, sempre hi ha d’haver un límit per seguretat, un límit difícil d’arribar, i per aquest motiu es diu “sense límit”, però lo que està clar es que la molta gent d’Andorra, com la persona que ha escrit aquest article, mai estarà contenta amb res i es queixarà sempre es faci lo que es faci. Pot ser es hora de fer un pensament i obrir una mica el ulls i deixar-vos de tenir una mentalitat tan tancada.
  • 11
  • 9

Comenta aquest article