Una vintena de càmeres controlen les matrícules que transiten per la duana espanyola

El mecanisme és automatitzat i s'ha creat amb diverses utilitats tributàries i duaneres per tal d'evitar fraus

Comentaris

Esquema del procés de selecció que segueix el mecanisme
Esquema del procés de selecció que segueix el mecanisme
L'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT) ha instal·lat, des d'aquest dimarts, a la Duana de la Farga de Moles un total de 22 càmeres que llegeixen les matrícules dels vehicles que transiten per la frontera hispanoandorrana, tant en un sentit com en l'altre i en tots els carrils (vehicles lleugers, carril d'importació i d'exportació). Els lectors fan fotografies de la matrícula dels vehicles al seu pas per la duana i les creuen amb la seva base de dades. El sistema s'ha creat per lluitar contra el frau i el contraban i detectar així els vehicles sospitosos.

D'aquesta manera, les càmeres situades sobre els vials de pas capturen la imatge de la matrícula i dels vehicles, i es connecten amb els servidors locals i centrals de l'Agència Tributària. El dispositiu de vídeo intel·ligent es combina amb les bases de dades de l'AEAT, permetent un contrast automàtic de la informació capturada 'en viu' i les dades de què disposa l'Agència.

Així doncs, a partir d'aquest esquema el procés de selecció que se segueix és ràpid. La càmera captura la imatge i si el semàfor respon en verd, indica que el vehicle pot continuar circulant. Mentre que si ho fa en vermell, mostra que s'ha de desviar cap a una zona de reconeixement en què els agents faran les tasques de control degudes.

El sistema que creua les matrícules dels vehicles que transiten per la duana amb les bases de l'Agència també inclou un registre històric amb tots els antecedents d'infractors i infraccions, i dels diferents tipus de declaracions que es vinculen a determinats riscos. Els més habituals són el moviment de divises sense declarar, que està establert en valors superiors als 10.000 euros i el de contraban i tràfic d'estupefaents.

Comentaris (2)

Trending