Administració

La nova seu de la Justícia comença a mostrar la seva ‘pell’

Tot i que la construcció ja deixa intuir les seves dimensions, encara falten uns quants mesos de treball i no està clar que pugui encabir algunes de les necessitats 

Altaveu

La obres de construcció de la nova seu de la Justícia, a la zona del Prat del Rull i molt a prop de l’avinguda Tarragona avancen a un ritme notable i ja permeten intuir tant les dimensions de l’edifici com mostren un primer avenç de quina serà la seva ‘pell’. El canvi que es preveu en relació amb les instal·lacions actuals, a l’edifici de les Columnes, és més que evident. No obstant això, algunes de les necessitats que actualment la Justícia cobreix en espais fora de les instal·lacions centrals no està gens clar que puguin ser encabides al nou immoble.

La construcció està força avançada i els principals operadora de la Justícia, és a dir, aquelles persones que hauran de treballar de forma habitual en el futur palau judicial, ja han anat fent visites d’obra per poder comprovar la que serà la seva ‘nova casa’ laboral. Tot i que s’ha fet molta feina, les fonts consultades han indicat que queden encara mesos de treball per acabar de concloure tot plegat. L’edifici s’ha basat en les necessitats de la Justícia andorrana però, alhora, ha agafat mecanismes emprats en immobles similars de països de l’entorn. Una de les qüestions que s’ha tingut molt en compte és el de la separació de circuits.

És a dir, que hi hagi ‘rutes’ internes prou separades com perquè el públic no hagi de coincidir amb el personal i els presos, per posar un exemple, tampoc hagin de passar per espais públics. Això fa que tot i la grandiloqüència de l’immoble hi hagi molt espai destinat a passadissos i espais d’ús real molt limitat. En canvi, no és gens clar que la Justícia pugui prescindir dels locals que té arrendats fora de l’edifici de les Columnes per, sobretot, garantir l’arxiu de milers i milers de documents i altres elements.