Un dels ‘fitxatges estrella’ d’Andbank deixa l’entitat en considerar esgotat el projecte

Antonio Castro era des del març de l’any passat director general adjunt de serveis corporatius, després que mig any abans hagués estat incorporat pel banc com a president de la gestora d’actius

Comentaris

-
-
Una de les persones que havia de donar solidesa a la cúpula directiva d’Andbank després d’haver estat incorporat a l’entitat per reforçar la seva presència a Espanya, l’actual director general adjunt de serveis corporatius del banc del Centre de Negoci, Antonio Castro, deixa l’entitat. La sortida de Castro no només hauria estat comunicada internament sinó que n’ha estat assabentat tot el sector, atès que es tracta d’un alt comandament bancari alhora que, al seu dia, un ‘fitxatge estrella’ del grup capitanejat per les famílies Cerqueda i Ribas Reig.

Castro, que va aterrar el setembre del 2016 a l’Andbank Wealth Management, la gestora d’actius d’Andbank Espanya com a president no executiu, procedia de Barclays Espanya, on va ser conseller delegat. Després d’uns mesos treballant a Madrid i posteriorment incorporant-se a la direcció general de l’entitat ja al Principat -es va haver de demanar el març de l’any passat la pertinent autorització de l’Institut Nacional de Finances-, Castro hauria considerat ara que allò que el va motivar a incorporar-se al banc andorrà ja no existeix. Que el projecte que li van oferir s’ha esgotat i que no hi ha ni el muscle ni l’atractiu empresarial que esperava.

Llicenciat en Dret per ICADE i amb estudis de postgrau tant a IESE-Harvard com a la Universitat de Cambridge, Castro, la sortida del qual està prevista que coincideixi amb la finalització de l’any, és advocat de l’Estat espanyol. Té una àmplia i dilatada trajectòria professional i en la seva etapa com a conseller delegat de Barclays Espanya hi destaca, especialment, la coordinació del traspàs dels negocis de banca comercial del grup britànic a La Caixa. A Castro l’hauria desgastat força, a Andorra, tot l’enrenou que hi va haver a l’àrea de compliment normatiu.

Justament, arran de tot un seguit de baixes forçades que hi va haver en aquell departament, es va anunciar un pla que en mig any contemplava la sortida de més d’una seixantena de persones. De moment, aquestes baixes anunciades al tomb de l’estiu no s’han executat en gran mesura. Certament, hi va haver baixes pactades, prejubilacions, acomiadaments… però en cap cas han arribat a la magnitud prevista. I ara, el mes de desembre, és un mes complexe i de complicat pronòstic per saber quin resultat abocarà.

Etiquetes

Comentaris

Trending