Govern planteja subvencionar companyies aèries per fer viable l'aeroport Andorra-la Seu

L'operador espanyol Switfair, que ja ha col·laborat amb aeroports de Catalunya en el projecte de fer viables operacions comercials a la instal·lació urgellenca, ha confirmat que pensa operar-hi

Comentaris

Intervenció del cap de Govern, Toni Martí, durant la cloenda de l'EFA.
Intervenció del cap de Govern, Toni Martí, durant la cloenda de l'EFA.

El Govern es planteja subvencionar companyies aèries, almenys durant els primers anys, per garantir la viabilitat de l'aeroport de la Seu, que podria ser plenament operatiu el maig de l'any que ve. Així ho ha afirmat el cap de l'executiu, Toni Martí, durant la clausura 17è Fòrum de l'Empresa Familiar Andorrana (EFA) que ha versat sobre 'Una estratègia aeroportuària per Andorra'. En aquestes jornades el director de relacions institucionals de la companyia espanyola Switfair, Victor Quiroga, ha anunciat que l'aerolínia farà vols comercials i de mercaderies, especialment de correu exprés, un cop l'aeroport d'Andorra-la Seu estigui en funcionament. 

Toni Martí, durant el discurs que ha servit per cloure el fòrum de l'EFA, ha afirmat que "Andorra necessita un aeroport com l'aigua". L'executiu, ha assegurat el seu màxim responsable, està mirant de subvencionar les companyies aèries, almenys durant els primers anys, per tal de garantir que hi hagi connexions de forma regular amb les principals capitals europees. No dependria d'aquestes ajudes Switfair, que està disposada a operar tan aviat com sigui possible. De fet, la companyia amb seu a Madrid ja va ajudar a fer possibles algunes operacions comercials de l'aeroport urgellenc.

Tomás Aranda, director general de Zabir 2005, l'empresa que ha realitzat el pla de negocis i l'estratègia de l'aeroport d'Andorra-la Seu, ha destacat que la instal·lació hauria de funcionar amb una gestió pública i privada. Segons l'expert, l'aeroport podria acollir uns 350.000 passatgers anyals, una xifra que s'ha calculat multiplicant per cinc la població andorrana, que l'ha situat en 70.000 habitants. Una operació matemàtica que es realitza a Espanya tenint en compte que és un país receptor de turisme.

El propietari de TSA, Manel Campos, que pilota vols privats, ha apuntat que l'aeroport d'Andorra-la Seu té mancances, com per exemple, que s'ha d'aterrar de dia i amb bona visibilitat o que tampoc admet rebre vols de fora l'espai Schengen. A més, també ha recordat que per efectuar operacions nocturnes calen llums a la pista d'aterratge i que aquestes actualment no hi són. L'especialista en dret europeu, Annabelle Lepièce, ha afegit que la UE no permet que dos aeroports separats només per 40 quilòmetres pugui rebre ajudes econòmiques governamentals, i que en tot cas només es podria rebre l'ajut per facilitar l'accessibilitat aèria a Andorra.

 

 

 

 

Comentaris (2)

Trending