Societat

"Andorra és youtuberlandia"

Molts youtubers viuen al Principat amb la finalitat d'estalviar-se els impostos espanyols

El 'youtuber' Grefg amb el presentador, David Bronceno, en l'entrevista d'aquest dimarts
El 'youtuber' Grefg amb el presentador, David Bronceno, en l'entrevista d'aquest dimarts

Altaveu

Cada cop més els 'youtubers' venen a viure a Andorra. La seva feina els hi permet treballar a distància i el fet de traslladar-se al país fa que obtinguin beneficis fiscals que a Espanya no troben. És el cas del 'influencer' Grefg que va afirmar que al Principat cada vegada més s'ha convertit en "youtuberlandia".

Grefg (David Cánovas), és un 'youtuber' que es dedica a publicar audiovisuals relacionats amb videojocs, en especial, amb el Fortnite. En el marc d'una entrevista al programa 'La Resistencia' de Movistar+, aquest dimarts, va voler transmetre que Andorra és un país on s'hi viu bé i que li agrada "el paisatge o els esports que s'hi pot practicar".

La moda dels 'youtubers' de viure al país s'ha incrementat en els últims anys, influencers com Patry Jordán, Frank Garnes o Lolito Fernández hi han establert la seva residència. La principal motivació és sens dubte el fet que puguin treballar des de casa i que malgrat que, la major part dels seus seguidors siguin espanyols, això no els impedeixi traslladar-se fora i venir a Andorra.

Cal tenir en compte que, a Espanya si els ingressos superen els 60.000 euros a l'any, s'ha de pagar un IRPF del 45%, mentre que al Principat aquest impost és del 10% a partir dels 40.000 euros. D'aquesta manera, els youtubers s'estalvien haver de pagar una quantia important dels ingressos que obtenen.

 

 

Comentaris

makina
3.
el 10% se aplica a las rentas superiores a 24.000 /año, nosé de donde sacas esos 40K
los temporeros argentinos no ganan eso pero les hacen pagar el IRPF si no piden su anulación antes de 10 dias despues de obtener el permiso de residencia. es la típica trampa ''engaña bobos'' de la letra pequeña.

este yutubero (palabra recomendada por la RAE) mintió al principio porque no quería desvelar su nueva ubicación porque estava viviendo en Barcelona pero lo pillaron por los paisajes o por el xalet de los videos.

por el numero de seguidores y visitas seguro que cobra más de 60.000 al año pero el ''coletas'' podemita venezolano quería subir la rentas a los que cobran eso, luego se extrañan que los currantes de verdad se fugan de España para guardar el dinero en paraísos fiscales, sin embargo a las grandes multi nacionales se lo permiten todo.
  • 1
  • 0
Per mi ja poden marxar!
2.

Aquesta gent venen al pais per estalviar-se, els impostos espanyols???? i la Thyssen amb els seu museu que no serveix a res sincerament... Els els pilots de moto GP, tota aquesta gent no ens aporta res al pais i el govern segurament els hi fan tots els tramits necessaris i els hi obren les portes perque son qui son.... Prou ja de tant youtuber i famosete a qui els fiquen lalfombra vermella....

  • 3
  • 1
Hans
1.

Genial. Las neuronas inteligentes se trasladan Pandorra. Seguir así

  • 1
  • 3

Comenta aquest article