Queixes d'hotelers per la deficient gestió del residus que es du a terme

Establiments associats a la UHA manifesten que els camions de recollida selectiva de les escombraries no s'emporten prou sovint el plàstic i el cartó

Comentaris

-
-
La Unió Hotelera d'Andorra (UHA) fa arribar al Ministeri de Medi Ambient diverses reclamacions que presenten els seus associats, és a dir, establiments turístics o de la restauració, respecte a la gestió dels residus que hi ha en les diverses parròquies del Principat. En aquest sentit, per tal de resoldre la problemàtica es faran reunions entre el ministeri, els comuns i els afectats perquè així s'arribi a una solució i entre ells puguin col·laborar directament.

Les principals queixes fetes pels associats són en matèria de la freqüència en què es recull el plàstic, el cartó i la matèria orgànica. També s'exposen disconformitats per la impuntualitat que hi ha al servei de recollida de residus. Així doncs, per exemple, si els hotels han de tenir les escombraries fora del seu establiment en una hora concreta, es troben que fins hores més tard els camions no se les emporten i per tant, tal com ha exposat la directora de la UHA, Sarah – Jane Giménez, els vehicles "no passen tan sovint com ho haurien de fer".

La UHA va decidir traslladar aquestes reclamacions al Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat perquè a data de 30 d'octubre del 2018 van signar un conveni de col·laboració per a la informació, promoció i divulgació de bones pràctiques ambientals. En aquest sentit, des de la Unió Hotelera es vol trobar una solució perquè tant hotels com restaurants estiguin satisfets amb la recollida de residus.
 

Comentaris

Trending