Dues empreses lligades al Principat van pagar comissions als Pujol

Copisa i Emte, juntament amb set constructores més, van abonar fins a 6,7 milions a partir de factures suposadament falses que expedien societats del primogènit

Comentaris

-
-

Dues empreses amb vincles al Principat -Copisa Construcción Pirenaica i Emte- haurien pagat suposades comissions il·legals a la família Pujol, en quantitats molt superiors a les que fins ara es creia. Així ho posa de relleu un informe d’un organisme dependent de l’Agència Tributària espanyola, que multiplica per set la xifra que inicialment es pensava, passant de 900.000 euros a gairebé 7 milions entre diverses companyies del sector de la construcció. 

L’informe de l’Oficina Nacional d’Investigació del Frau (ONIF) ha estat aportat recentment al jutge de l’Audiència nacional espanyola que instrueix el ‘cas Pujol’, José de la Mata, i almenys quant a les xifres experimenta canvis molt notables respecte d’un estudi de similars característiques que s’havia entregat fa set mesos. Llavors el suposat frau s’havia situat en 900.000 euros; ara s’eleva fins als 6,7 milions, segons la informació publicada per vozpopuli.com

Els Pujol van percebre les comissions mitjançant les empreses Iniciatives Màrqueting i Inversions (Imisa) i Project Marketing CAT SL, en què Jordi Pujol Ferrusola, primogènit de l'expresident català, i la seva excònjuge Mercè Gironés Riera tenen una participació del 100% del capital social. En tots els casos, els propietaris de les empreses que van realitzar els pagaments desconeixien la participació de Pujol en les operacions de les que van cobrar comissions.

"Les factures expedides per les mercantils Imisa i Project Marketing CAT SL són sempre posteriors als contractes, escriptures o altres documents en què es materialitza el negoci on hauria intermediat Jordi Pujol Ferrusola, i en els quals no s'ha trobat ni un sol esment a la seva participació", conclou l'Oficina Nacional d'Investigació del Frau (ONIF).

Les empreses que haurien abonat les quantitats milionàries als Pujol, a més de l'esmentada Copisa Construcció Pirinenca van ser: Novensauro Inmobles, Construccions Materials i Paviments Immobiliària, Simper Office, Hotel Glories, Famguesa, New Piave Sis, Brantridge Holdings i Emte. Algunes d’aquestes empreses també haurien aparegut en la investigació judicial sobre el finançament il·legal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

Comentaris

Trending