Dos de cada tres andorrans es mostren preocupats pel futur d’Andorra

Els joves i els que simpatitzen amb DA són els que menys pateixen per l’esdevenir del Principat

Comentaris

-
-
Dos de cada tres andorrans residents al país estan bastant o molt preocupats pel futur d’Andorra. Mentre que pràcticament un 65% mostra una altíssima preocupació per l’esdevenidor del Principat i els interrogants que l’amenacen, només el 7% no mostra cap tipus de preocupació. Els més preocupats són els nacionals de 30 a 64 anys, mentre que el nivell d’amoïnament augmenta com més a l’esquerra ideològica diu situar-se qui opina.

Així ho indica un sondeig d’opinió elaborat per la firma Time Consultants, avançat per elnacional.cat i al qual hi ha tingut accés l’Altaveu. L’enquesta es va realitzar a cavall dels mesos de setembre i octubre i es va realitzar només entre residents amb nacionalitat andorrana. Es van consultar fins a 680 persones sobre diverses qüestions, tant de caràcter social i econòmic com de parer polític i posicionament electoral.

A la pregunta relativa a “en quina mesura està vostè preocupat pel futur d’Andorra”, el 18% va respondre que molt, el 46,8% que bastant i, a partir d’aquí, la preocupació baixa. Un 10,7% se situa en un “terme mig” de preocupació, un 17,3% reconeix que està poc amoïnat per l’esdevenidor del Principat i el 6,9% no ho està gens. Només un 0,3% dels consultats va declinar respondre la pregunta. 

Mentre que les dones estan lleugerament més preocupades que els homes (65,8% per 63,8%), són els joves i els que simpatitzen amb DA els qui menys patiment mostren per l’esdevenidor del país. Si situen els consultats en les seves parròquies de residència serien aquells que viuen a la Massana els qui mostren més amoïnament. Set de cada deu enquestats. Mentrestant, totes les persones que s’alineen al costat de Podem a nivell ideològic evidencien molta preocupació i també ho fan el 88,1% dels que diuen estar a prop d’SDP i el 74% dels votants del PS.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending