Empreses

Tensió entre MoraBanc i Crèdit Andorrà per la cobertura mèdica dels funcionaris d’Andorra la Vella

El comú ha convocat un concurs per tornar a concedir l’assegurança, fins ara en mans de l’entitat verda i que seguiria tenint-la, per a la qual actualment també fan aportacions els empleats públics

T. S.

Formalment no hi ha cap comunicació, però les diverses fonts consultades han assegurat que el Pla Integral d’Assistència Mèdica (PIAM) dels funcionaris del comú d’Andorra la Vella continuarà sent PIAM. És a dir, que de l’assegurança que garanteix la cobertura mèdica se’n continuarà fent càrrec Crèdit Andorrà. Això hauria comportat certes tensions amb MoraBanc, que era l’altre aspirant a adjudicar-se la concessió de l’assegurança.

Diverses fonts consultades han assegurat que com ha passat en altres ocasions, en el cas del concurs convocat pel comú d’Andorra la Vella atès que el contracte de la pòlissa amb el Crèdit que garantia el PIAM arribava al seu terme, les pressions externes haurien fet decantar la balança de la corporació de la capital cap a l’entitat que ja tenia concedida l’assegurança. “A tot concurs d’aquestes característiques que es presenta Crèdit Andorrà hi ha tensions, sembla que és obligatori que hagi de guanyar”, han assegurat fonts bancàries.

Les fonts consultades han assegurat que tot sembla indicat que serà Crèdit Andorrà qui retindrà el PIAM dels funcionaris d’Andorra la Vella, que des d’aquest mandat contribueixen a finançar-lo. No obstant això, l’oferta de MoraBanc seria de manera integral substancialment millor. L’entitat blava hauria fet “una estratègia que feia impossible no guanyar; si el comú atorga l’assegurança a Crèdit Andorrà, aquest banc hi perd diners”, han explicat fonts consultades. 

Altres consultats han explicat que en aquesta tipologia de concursos, tots els els promotors dels mateixos acaben incloent al plec de bases, com una de les variables del concurs, l’experiència en aquest tipus de producte. “Com que Crèdit Andorrà sempre guanya, sempre té mes experiència. És una roda”. El peix que es mossega la cua. MoraBanc ja està analitzant amb els responsables del producte i els seus assessors jurídics la viabilitat d’impugnar el concurs quan es confirmi que no han estat els triats, encara que ara per ara preval el parer que “és perdre el temps”.

El fons de pensió de Govern

Fa un temps, una situació similar va passar amb el fons de pensió dels funcionaris de Govern. També es va treure a concurs la gestió d’aquell fonts, i Crèdit, MoraBanc i BancSabadell van fer apostes molt fermes. Sobretot les dues darreres entitats, que volien guanyar l’aposta a la primera. Amb tot, Crèdit Andorrà es va imposar. En dues ocasions. Perquè després de la primera designació, BancSabadell va presentar un recurs administratiu que va forçar a fer algunes correccions davant les mancances que presentaven les valoracions. 

Fetes les matisacions pertinents per part de la comissió gestora del fons de pensió, es va tornar a declarar vencedor el Crèdit Andorrà. I, finalment, BancSabadell va declinar judicialitzar la causa. Segons fonts bancàries, l’entitat de matriu catalana va deixar córrer una possible acció judicial per no paralitzar la gestió dels fons i córrer el risc que aquest fet perjudiqués els propis funcionaris.

Comentaris

Pere
2.
Comentari que ahir l'administrador o censor del "panfleto oficial", no em va publicar. Espero que en aquest medi no se'm silenciï i se'm permeti expressar la meva opinió:

Poder creien que amb un banc menys, hi hauria més quantitat de tortell a repartir i ha estat tot el contrari, s'han quedat sense negoci. La tàctica o estratègia actual, és collar i collar, carregats de noves normes, compliments i punyetetes, deixant-nos sense capacitat de moviment i esperant que tot passi per les seves mans, pretenent controlar tot el volum de negoci. Què més dóna si hi ha fusions, compres o liquidacions. La persona amb dos dits de seny, sap perfectament el que s'ha de fer: diners sota la rajola, pagar el màxim en efectiu, tenir el mínim al banc, intentar ser lliure, sortir del control i no deixar que ens agafi el "corralito". Vinga banquers, continueu collant!.
  • 1
  • 0
Lola
1.

Em sembla patètic cobertura?? Ja ja ja... només et cubreixen el que els i dona la gana.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article