Grups de temporers argentins ‘es desvien’ cap als Alps italians per les dificultats d’accedir a l’habitatge

Els dominis esquiables miren de tancar les plantilles per poder iniciar la temporada, que Arcalís tampoc no podrà estrenar aquest cap de setmana per manca de neu, i anar-se adequant fins a Nadal

Una imatge de la vila de Cervinia, on pretenen iniciar una nova aventura alguns dels temporers que habitualment fan estada a Andorra.
Una imatge de la vila de Cervinia, on pretenen iniciar una nova aventura alguns dels temporers que habitualment fan estada a Andorra.
Mentre els equips de gestió de personal dels dominis esquiables estan de feina fins al capdamunt acabant d’elaborar contractes i adequant els components que han de configurar les plantilles, grups de temporers de nacionalitat argentina que tenen moltíssims problemes per trobar allotjament en condicions al Principat han començat a canviar de rumb i a ‘buscar-se la vida’, literalment, als Alps italians, on la qüestió de l’habitatge seria un problema menor. Les estacions estan gestionant tan bé com poden la situació davant l’inicia gairebé imminent de la temporada, que en el cas d’Ordino Arcalís tampoc no serà aquest cap de setmana com es podia pensar per manca de neu.

Grups de temporers que habitualment feien temporada hivernal a Andorra estan desviant-se cap a Itàlia, especialment, si disposen del doble passaport, argentí i italià, un fet que els facilita, també l’accés a la feina al país transalpí. A través de les xarxes socials, professionals del monitoratge d’esquí estan promovent la possibilitat de marxar a fer temporada a l’estació alpina de Cervinia vist que “a Andorra comença a nevar i hi ha poc habitatge”. Algunes desenes de temporers que habitualment treballen a l’hivern al Principat i que, fins i tot, ja estaven al país, s’han mostrat disposats a iniciar una nova aventura. A Cervinia tindrien habitatge pràcticament assegurat i en condicions.

Això no treu, quedi clar, que les empreses que gestionen les pistes d’esquí del país tinguin pràcticament configurades, no sense problemes, les plantilles com a mínim, per arrencar la temporada, que de manera general s’iniciarà l’1 de desembre. De fet, només cal veure el servei d’immigració o determinades unitats de l’hospital per comprovar com ha crescut l’activitat arran de l’arribada de molts treballadors de temporada. Des d’ara i fins al Nadal, les plantilles s’aniran assentant i caldrà veure si es pot respondre a les expectatives o hi ha encara més dificultats de les previstes.

Un canó en funcionament a Arcalís. | ORDINO ARCALÍS

 

Ordino-Arcalís, per exemple, adverteix a les persones amb qui contacta o ha contactat per fer la temporada que no s’arrisquin a venir al país sinó tenen prèviament resolt, o com a mínim molt ben encarat, el tema de l’habitatge. L’avís és perquè no hi hagi sorpreses. D’avís també n’ha fet un altre l’estació actualment integrada tant a Grandvalira com a Vallnord. Aquest cap de setmana, en el segon intent de posar-se en marxa de manera anticipada a la resta de dominis, tampoc no podran obrir.

L’equip tècnic de l’estació ordinenca s’ha reunit aquest dimecres per valorar la possibilitat de fer una obertura anticipada aquest cap de setmana. Vistes les condicions del terreny, especialment de les cotes baixes de la zona de la Coma, finalment s’ha decidit ajornar la data d’obertura per causes de seguretat. Les nevades de les últimes hores no han estat suficients per assegurar les cotes baixes de la zona de la Coma del Forat que era la part del domini que estava previst obrir. Per una altra banda, la producció de neu no ha pogut ser constant fruit de la pujada de temperatures i la humitat. La quantitat i qualitat de la neu és insuficient per garantit una obertura amb les condicions necessàries de seguretat per als esquiadors. D’aquesta manera, s’ajorna la data d’obertura fins que les condicions siguin les adients i es treballa amb la data del 1 de desembre com a objectiu.



Microbús gratuït entre el Pas i l’Ospitalet durant l’hivern

El ministeri de Turisme, Grandvalira i l’ajuntament de l’Ospitalet han acordat, per cinquè any consecutiu, activar el servei gratuït de transport de passatgers entre l’estació de tren de l’Hospitalet i el Pas de la Casa.  La voluntat de l’acord és facilitar l’anada i la tornada d’Andorra als usuaris que es desplacen a l’estació de trens Andorra-Ospitalet per venir a esquiar al Principat. Així doncs, aquest transport estarà reservat a les persones que tinguin un forfet de Grandvalira o SkiRail, o que tinguin una reserva d’allotjament a Andorra. El servei de microbús es posarà en funcionament el dia 22 de desembre i es perllongarà fins al 21 d’abril del 2019. La data d’inici coincideix amb la posada en marxa del producte Ski Rail, que comprèn, a un preu molt avantatjós, el bitllet de tren d’anada i tornada, el servei de microbús entre l’Hospitalet i el Pas de la Casa i el forfet d’esquí de Grandvalira. El microbús entre l’Ospitalet i el Pas de la Casa s’oferirà tots els dies de la setmana excepte els dimarts, que és el dia de menor afluència. Els horaris de sortida des de l’Hospitalet seran a les 9.30 hores i a les 11.30 hores, i la tornada des del Pas de la Casa a les 10 hores i a les 17 hores, per tal de fer-los coincidir amb els horaris del tren.



 

Comentaris (1)

Trending