La reforma de les avingudes Joan Martí i François Mitterrand d'Encamp començarà al gener

Una part del cost de la remodelació de les vies que travessen el poble l'hauran d'assumir els propietaris mitjançant la fórmula de les contribucions especials

Comentaris

Aspecte de la Plaça del Consell
Aspecte de la Plaça del Consell
El Comú d'Encamp ha anunciat l'inici de les obres per a la remodelació de les avingudes Joan Martí i François Mitterrand. La reforma s'iniciarà al mes de gener i s'allargarà fins al setembre o l'octubre del 2019. Les obres tindran un cost d'entre quatre i cinc milions d'euros, dels quals el comú encampadà es farà càrrec del 80% del projecte, però els propietaris hauran de participar en el finançament assumint els costos de l'embelliment que es faci davant el seu bé immoble, tenint en compte la revalorització que tindran amb les obres i seguint la fórmula de les contribucions especials.

Miquel Mercé, arquitecte responsable del projecte de la remodelació, explica que l'objectiu és "tornar l'espai públic a la gent", d'aquesta manera, la plaça del Consell General serà un gran espai públic pensat per la convivència ciutadana, "el mobiliari urbà convidarà la gent a asseure's i a passar una bona estona". A més, per tal de prioritzar els vianants les voreres es faran més amples i els carrils de circulació molt més estrets. I també es dissenyarà un traçat que farà que els vehicles hagin de circular a poca velocitat.

La reforma, que es farà en diferents fases, s'iniciarà a la part de l'avinguda que toca a la plaça dels Arínsols i acabarà a la rotonda de l'antic telecabina. El paviment que s'utilitzarà a l'avinguda serà de granit d'un color gris i a més, per tal de recordar el traçat inicial de la carretera general, un altre granit de color vermellós marcarà quin era aquest recorregut. Un dels objectius que també persegueix el projecte és el de recordar com era Encamp quan es va idear la carretera general l'any 1906.

Comentaris

Trending