Administració

La CASS responsabilitza al Govern de l’impagament dels treballadors públics

Aquest dijous el Govern ha justificat que el retard del pagament ha estat a causa d’una incidència tècnica de la CASS, mentre que la parapública se’n renta les mans

Altaveu

La Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) destaca que fins al mes de novembre la gestió dels funcionaris de baixa es continua portant des de Govern. A més, remarca que la incidència produïda "no és atribuïble a la responsabilitat de la CASS". Precisament, aquest dijous Eric Jover, titular d'Educació i Ensenyament Superior, al Consell General, ha afirmat que la situació en què es troben els treballadors públics es deu a un problema administratiu de la CASS.

El ministre ha remarcat la CASS és qui no hauria entès el nou reglament de funcionament de la mútua de funcionaris que està aprovat des del mes d'agost. En canvi, la parapública, a través d'un comunicat, passa la pilota al departament de Funció Pública del Govern perquè els pagaments dels funcionaris continuava estant sota la seva gestió. A partir d'aquest mes de novembre, les baixes laborals dels treballadors públics es pagaran ja des de la CASS.

D'aquesta manera, no queda clar qui està sota la responsabilitat que els funcionaris de baixa no hagin pogut cobrar la seva remuneració pertinent. El que sí que afirmen tant Govern com la pròpia CASS és que aquest divendres, 9 de novembre, els treballadors públics haurien de rebre la seva prestació salarial, i que el dia 25 la mútua se'ls transferirà el complement necessari per poder cobrar el cent per cent de la remuneració corresponent al mes d'octubre.

Comentaris

Isaac
2.

Jà m’hi he cagat! Jo vaig ser qui va alertar uns i altres el passat 18 d’octubre que hi havia un mes de decalatge en com van entendre l’aplicació del nou sistema de pagament. Ho sabien tant govern com la cass. I cap dels dos va voler cedir. Haurien estat a temps de solventar-ho i no deixar families sense salari durant dies. Però els seus egos personals van poder més que sentiments d’empatía i fins i tot diría manca de sensibil•litat. Vergonyós per part dels dos estaments

  • 3
  • 0
J. Mendo
1.
El que està clar és que a dia d'avui, cap funcionari de baixa no ha cobrat n un cèntim, i els que han de pagar lloguers, hipoteques, llum, telèfon o altres no ho han pogut fer amb els problemes que això representa. I també queda molt clar, que la part de la mutua, sempre es cobrarà amb un mes de retard. També que a partir d’ara, el funcionari de baixa, no cobrarà el 25, sinó a partir del dia 2 del mes següent.
Esperem que quan el funcionar agafi l’alta, aquest salari de la mutua retardat se li aboni i es posi al dia abonant-lo a l’alta del funcionari el més aviat possible.
  • 3
  • 0

Comenta aquest article