El PS vol aclarir com és que els darrers càrrecs de direcció del SAAS arriben tots de fora

La consellera general Rosa Gili presenta una bateria de preguntes sobre els caps de personal, comptabilitat o finances

Altaveu

El Partit Socialdemòcrata (PS) pretén saber com és que les darreres posicions de direcció que està convocant el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) s’acaben proveint amb persones de fora quan els edictes indiquen sempre que és preferent la nacionalitat andorrana. El primer pas per mirar d’aclarir la situació és formular tot un seguit de preguntes mitjançant el tràmit parlamentari previst.

La consellera general Rosa Gili ha estat la que ha presentat les qüestions que el Govern haurà de respondre per escrit, on demana dades d’aquests processos per a la contractació de nous càrrecs que, remarquen, tindran una gran importància en la direcció de la parapública. Des de la formació es lamenta que, en alguns casos, s’hagi optat per agafar persones que no són andorranes i que ni tan sols residien al país en lloc de prioritzar candidats que residien a Andorra. 

En l’escrit tramitat aquesta setmana a Sindicatura, la parlamentària escaldenca recorda que en els darrers mesos, el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària ha realitzat diferents concursos per cobrir places de personal vacants o de nova creació”. Entre ells, figuren “diverses que corresponen a càrrecs que han de tenir una gran importància en l’esquema directiu de l’entitat, com ara el cap de comptabilitat, el cap d’àrea de Personal, el cap d’àrea de Finances i el psicooncòleg entre altres”.

També apunta que “en diversos d’aquests concursos, i malgrat que l’edicte de convocatòria fixi com a requisit el fet de tenir ‘nacionalitat preferentment andorrana’, les persones finalment seleccionades han estat, en algun cas, professionals que no residien al país” i que, a banda, “ens arriben informacions sobre irregularitats en els procediments de selecció”. Sobre aquestes, Gili indica que és un fet que “podria comportar que algun dels concursos, com ha succeït recentment en altres àmbits, acabin sent fruit de reclamacions judicials per part d’alguns candidats descartats”.  

Per això, formula diferents preguntes. En primer lloc demana el “nombre de concursos de selecció de personal convocats al llarg dels darrers dos anys precisant la plaça a proveir” i també els “candidats que s’han presentat, la nacionalitat i el país de residència en el moment de passar l’edicte d’aquestes persones” així com la que tinguessin els guanyadors “en el moment de passar l’edicte”. També vol saber “quins criteris han prevalgut per a la selecció d’aquestes persones” en els casos on qui hagi estat finalment seleccionat no fos andorrà ni estigués resident al país. 

Per últim, Gili també demana “quantes reclamacions orals o escrites sobre aquests concursos ha rebut el SAAS en els darrers dos anys” i quantes “han derivat en recurs o demanda judicial”. La parlamentària socialdemòcrata ha argumentat la necessitat de fer aquestes preguntes pel fet que “sabem que hi ha hagut múltiples edictes aquests últims temps i volem conèixer quina és la política de contractació”. En concret, interessa que des de la parapública sanitària s’expliqui “quants candidats s’han presentat i si els elegits han estat andorrans o residents o bé gent que s’ha anat a buscar directament a fora”.

Comentaris

Lluïsa
7.
El Director General del SAAS, el Director econòmic i de recursos humans, la Cap de Salut Mental, etc. tots estrangers, molts d'ells ni residien al país abans de treballar al SAAS, per què haurien aquesta gent de tenir interès en contractar andorrans? Ni els interessa el país ni segurament sabien gran cosa d'Andorra abans d'arribar, només que aquí paguen molt bé. I que tampoc diguin que els escollits van fer unes excepcionals proves de selecció, ja que els exàmens consistien només en una entrevista i un test psicotècnic online, que es feia des de casa. Una vergonya! Així poden agafar a qui vulguin. A Govern passa el mateix, un munt d'assessors vinguts de fora, que tampoc arreglen gran cosa, més aviat al contrari. Es pot saber que està fent la classe política? Què volen? Què els nostres fills hagin de marxar del seu país perquè a Andorra prefereixen els de fora? Senyors polítics doneu ja una explicació.
  • 5
  • 0
Castanyes
6.

I millor no parlar dels edictes externs que surten quan als interns hi ha gent competitiva i apta al 100% per optar a la plaça, però no els agafen perquè no cauen bé al coordinador de l’àrea o no li riuen les gràcies perquè no toleren treballar sota la por i la intimidació. L’àrea de RRHH únicament et fa el contracte per a què el passis a signar però qui decideix el candidat final és un coordinador del servei al qual et presentes com a candidat. Tot queda dintre i a callar.

  • 5
  • 0
Meritxell
5.

Molt d'acord amb l'article pero tambe s'hauria de demanar per tots els llocs creats per col.locar al personal amic.

  • 11
  • 0
karlitos
4.
El partit Socialista amb el sr Bartumeu tb ho ha fet...…..! menys demagogia estaría be i mas responsabilitat política, de tots els partits i vostre tb.
  • 0
  • 9
Aluciflipada
3.
Es una vergonya que agafin a gent que no resideix al país en comptes de prioritzar a qui si ho fa i compleix els requisits. Com conèixer la llei de comptabilitat pressupostària andorrana quan no son andorrans ni resideixen... a veure com ho fan...
processos de selecció de riure per no plorar. Et fan el procés, et diuen que no després ser finalitzar-lo i al mes et tornen a trucar per tornar a començar sense disculpa ni explicació però et tornen a dir que no. Ni respecte ni empatia per els candidats. Potser algú ni va fer bé les coses?

  • 9
  • 0

Comenta aquest article