El PS vol aclarir com és que els darrers càrrecs de direcció del SAAS arriben tots de fora

La consellera general Rosa Gili presenta una bateria de preguntes sobre els caps de personal, comptabilitat o finances

Comentaris

-
-
El Partit Socialdemòcrata (PS) pretén saber com és que les darreres posicions de direcció que està convocant el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) s’acaben proveint amb persones de fora quan els edictes indiquen sempre que és preferent la nacionalitat andorrana. El primer pas per mirar d’aclarir la situació és formular tot un seguit de preguntes mitjançant el tràmit parlamentari previst.

La consellera general Rosa Gili ha estat la que ha presentat les qüestions que el Govern haurà de respondre per escrit, on demana dades d’aquests processos per a la contractació de nous càrrecs que, remarquen, tindran una gran importància en la direcció de la parapública. Des de la formació es lamenta que, en alguns casos, s’hagi optat per agafar persones que no són andorranes i que ni tan sols residien al país en lloc de prioritzar candidats que residien a Andorra. 

En l’escrit tramitat aquesta setmana a Sindicatura, la parlamentària escaldenca recorda que en els darrers mesos, el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària ha realitzat diferents concursos per cobrir places de personal vacants o de nova creació”. Entre ells, figuren “diverses que corresponen a càrrecs que han de tenir una gran importància en l’esquema directiu de l’entitat, com ara el cap de comptabilitat, el cap d’àrea de Personal, el cap d’àrea de Finances i el psicooncòleg entre altres”.

També apunta que “en diversos d’aquests concursos, i malgrat que l’edicte de convocatòria fixi com a requisit el fet de tenir ‘nacionalitat preferentment andorrana’, les persones finalment seleccionades han estat, en algun cas, professionals que no residien al país” i que, a banda, “ens arriben informacions sobre irregularitats en els procediments de selecció”. Sobre aquestes, Gili indica que és un fet que “podria comportar que algun dels concursos, com ha succeït recentment en altres àmbits, acabin sent fruit de reclamacions judicials per part d’alguns candidats descartats”.  

Per això, formula diferents preguntes. En primer lloc demana el “nombre de concursos de selecció de personal convocats al llarg dels darrers dos anys precisant la plaça a proveir” i també els “candidats que s’han presentat, la nacionalitat i el país de residència en el moment de passar l’edicte d’aquestes persones” així com la que tinguessin els guanyadors “en el moment de passar l’edicte”. També vol saber “quins criteris han prevalgut per a la selecció d’aquestes persones” en els casos on qui hagi estat finalment seleccionat no fos andorrà ni estigués resident al país. 

Per últim, Gili també demana “quantes reclamacions orals o escrites sobre aquests concursos ha rebut el SAAS en els darrers dos anys” i quantes “han derivat en recurs o demanda judicial”. La parlamentària socialdemòcrata ha argumentat la necessitat de fer aquestes preguntes pel fet que “sabem que hi ha hagut múltiples edictes aquests últims temps i volem conèixer quina és la política de contractació”. En concret, interessa que des de la parapública sanitària s’expliqui “quants candidats s’han presentat i si els elegits han estat andorrans o residents o bé gent que s’ha anat a buscar directament a fora”.

Comentaris (7)

Trending