El pont de Tots Sants ‘porta’ retencions i una intensa circulació tant per accedir al país com per sortir-ne

El trànsit lent amb aturades notables ha arribat a afectar més de dotze quilòmetres sumant-hi la cua a la N-145 i les alteracions que es donen a Sant Julià

Comentaris

-
-
La circulació ha estat molt complicada durant bona part de la jornada. El pont de Tots Sants ha portat milers de vehicles al Principat. I tant l'entrada, durant el migdia i primera hora de la tarda, com després la sortida, ha estat molt complexa, amb diversos quilòmetres de cua, retencions o trànsit lent en funció del moment. En el cas de l'accés, s'han arribat a sumar fins a una dotzena de quilòmetres de circulació anormalment lenta.

Les cues a la carretera N-145, la que porta de la Seu a Andorra, ha estat de vuit quilòmetres. Per tant, pràcticament fins a la rotonda d’accés a la capital de l’Alt Urgell. Després, a Sant Julià la circulació lenta i les aturades s’han prodigat durant uns quatre quilòmetres. Les obres del vial lauredià no ajuden gens. Fins més enllà de les dues de la tarda hi havia tres quilòmetres de retenció a l’interior del país, just al tram sud, a l’entorn del nucli de Sant Julià.

Retencions, tot accedint al país, a primera hora d'aquesta tarda de divendres. | MOBILITAT

Les previsions que les dificultats giressin de sentit amb el pas de les hores s'han complert. I a partir de les 7 de la tarda hi ha començat a haver moltes dificultats de sortida del país. A poc a poc el col·lapse ha anat allargant-se fins a situar, segons Mobilitat, una situació de trànsit dens des de la rotonda de la Margineda fins al punt fronterer del riu Runer. És a dir, poc o molt, hi havia una aturada força generalitzada amb un circulació molt molt alentida.

Probablement, aquest divendres havia de ser, de manera global, el més complexe del que es podrien considerar els quatre dies de pont, encara que de dificultats se'n preveuen també dissabte i diumenge. Amb tot, no s'han hagut de lamentar grans incidents ni situacions fora de lloc.

L'únic accident registrat per la policia amb ferits s'ha donat poc després de 2/4 d'1 del migdia a l'interior del túnel del Pont Pla, en terme parroquial d'Escaldes. És a dir, força a prop de l'accés per la rotonda de la Dama de Gel. Hi ha hagut una col·lisió per abast entre dos cotxes. És a dir, un ha picat per darrere l'altre. Els dos vehicles implicats han estat una furgoneta Renault Tràfic matriculada al Principat i un turisme espanyol Mercedes-Benz GLC 43 AMG. Dos dels ocupants d'aquest darrer automòbil, dos menors, un de cinc anys i l'altre nadó, cap d'ells resident al país, han patit ferides que, d'entrada, no revestien especial gravetat.

 

Comentaris (3)

Trending