La cessió del telecabina d’Arinsal al comú de la Massana arriba als tribunals

Com era de preveure, la part de la propietat que pretén retenir tant el giny com l’espai annex que està condicionat com a aparcament ha presentat una demanda contra la corporació

Comentaris

-
-

El telecabina d’Arinsal no està en perill aquest hivern. Però el conflicte successori que mantenen les dues branques familiars que ostenten la propietat tant del giny com del terreny annex condicionat com a aparcament amenaça el servei que l’equipament dóna a l’estació d’esquí. Vist que no hi havia manera de renovar el contracte pel qual el comú de la Massana i EMAP es feien càrrec de les dues instal·lacions, finalment la corporació va decidir aplicar una de les clàusules contractuals i ‘assignar-se’ la cessió directa dels béns. Una de les parts privades ha portat aquesta decisió als tribunals.

De fet, era la via esperada després que el juny el comú de la Massana desestimés el recurs de reposició presentat per Montserrat Badia Morell. Mentre el seu oncle, Antoni Morell Mora, ja accepta la cessió en favor del comú. Badia s’hi posa de forma manifesta. El rerefons de tot plegat són les diferències successòries que mantenen l’un i l’altra. I enmig hi ha el telecabina i el terreny per a l’aparcament. Les fonts comunals consultades han restat transcendència a la judicialització de l’afer, el primer que afecta directament el comú (altres plets tenen repercussió col·lateral). I estan segures que no afectarà la temporada hivernal. Difícilment durant el curs hi haurà un pronunciament judicial definitiu.

El procés administratiu va començar en el moment en què es va exhaurir el contracte de lloguer del telecabina, el darrer dia de gener. El comú de la Massana es va trobar amb la impossibilitat de renovar el contracte a conseqüència del litigi que mantenien els dos propietaris, i que va més enllà del giny i el terreny adjacent a l’estació de sortida. Davant d’aquesta situació, el comú va procedir a executar la clàusula del contracte, signat fa vint anys, que estipulava que que “a la finalització del mateix, els arrendadors única i exclusivament podran tornar a arrendar o bé cedir en propietat l’objecte arrendat al comú de la Massana”

Atesa la impossibilitat de signar un contracte d'arrendament amb les dues parts el comú va decidir iniciar fa mesos els tràmits necessaris per la cessió. És en aquest marc que una de les successores -l’esmentada Montserrat Badia- de la propietària inicial va mostrar la seva oposició primer amb el recurs de reposició i, ara, un cop desestimat aquell, presentant la demanda judicial administrativa que ja ha estat admesa a tràmit, tal com publica el BOPA d’aquest dimecres.

La corporació massanenca està convençuda que malgrat els plets judicials, cap de les parts concernides no pretén que el giny deixi de donar el servei públic que ha donat durant dues dècades a Arinsal. Però com que hi ha altres interessos en el rerefons, cal entaular el litigi amb el comú ara activat via l’admesa demanda. No obstant això, les fonts comunals consultades han assegurat estar convençudes que, fins i tot per la qüestió de la cessió, a la llarga la corporació obtindrà la raó perquè no s’hauria fet res més que “aplicar pactes del contracte inicial seguint el procediment administratiu al peu de la lletra”.

Comentaris

Trending