Acord per fer un estudi seriós sobre el mercat de l’habitatge i un cens de pisos buits

La comissió nacional de l’habitatge es reuneix per primera vegada una vegada constatat que la problemàtica de l’accés a un immoble està causant estralls

Comentaris

Una vegada és més que clara la greu problemàtica que viu el país amb la qüestió dels lloguers, la comissió nacional de l’habitatge no ha tingut més remei que decidir elaborar un cens d’habitatges buits alhora que impulsar un estudi de mercat seriós i acurat. Aquests són dos elements essencials per intentar definir solucions a mitjà o llarg termini. El Govern està convençut, en contra de la immensa majoria de formacions polítiques i altres agents que intervenen en el sector immobiliari, que la llei òmnibus que està a tràmit parlamentari aportarà mesures de xoc per combatre, almenys inicialment, la greu casuística que afecta centenars de ciutadans. El Raonador del Ciutadà ja ha rebut formalment una vuitantena de casos amb increments abusius de preu.

La comissió nacional de l’habitatge s’ha reunit aquest dimarts per primera vegada amb tres ministres al capdavant -el d’Afers Socials, Xavier Espot; el d’Ordenament Territorial, Jordi Torres; i el de Finances, Jordi Cinca- i pretén fer-ho a partir d’ara de manera periòdica. Integren dit organisme diferents agents relacionats amb la temàtica de l’habitatge. Des de gestors immobiliaris a responsables estadístics, des de propietaris a la banca o el propi raonador del ciutadà, Marc Vila, que ha celebrat la “voluntat” de buscar solucions a la problemàtica. Les primeres mesures acordades per l’ens ha estat, com s’ha dit, crear un registre de pisos buits i fer un estudi acurat i real del mercat. L’AGIA l’havia fet durant temps però el va deixar de fer perquè al final hi havia tantes deficiències que el treball no reflectia la realitat.

Tal com ha posat en relleu el ministre d’Afers Socials, Xavier Espot, en declaracions a l’agència ANA, les decisions adoptades suposen “un pas endavant molt significatiu” ja que ha de servir per “afinar més” les polítiques sobre habitatge i establir una “autèntica estratègia nacional”. Aquesta comissió es reunirà, a partir d’ara, de manera periòdica per anar aprofundint en les diferents decisions que se’n puguin derivar. En aquest sentit, Espot ha recordat que les mesures urgents que es derivin de la llei que es troba ara a tràmit parlamentari seran de “xoc” però ha remarcat que calen d’altres que siguin “de continuïtat” i que tinguin efecte a mitjà i llarg termini i aquestes seran, precisament, les que es consensuaran en aquest nou òrgan creat.

Etiquetes

Comentaris

Trending