Denuncien la perillositat d’un tram de la voravia que porta al Punt de Trobada

Una empleada del centre comercial ha hagut de sotmetre’s a una intervenció quirúrgica aquesta setmana arran d’una caiguda degut a què el material que s’ha col·locat és altament lliscant

Comentaris

-
-
Les desgràcies no arriben mai soles, fa la dita. I els treballadors del Punt de Trobada ho saben prou bé, que al neguit pel seu futur laboral -almenys en part i més alguns empleats que altres- de tant en tant hi han d’afegir nous elements. El darrer, la perillositat, pel seu elevat lliscament, del material -una planxa metàl·lica- que el Govern ha fet servir per ampliar un tram de voravia entre el River i el darrer dels centres comercials lauredians que es troba en direcció a Espanya. 

Els mateixos operaris que participen dels treballs d’ampliació de la voravia han admès que el material emprat no és gens adequat a les característiques climatològiques del Principat. Menys encara amb els temps que vénen. Però que és el que es va escollir i el que s’ha instal·lat. En ser metàl·lic, i tot i portar una mena de gravats que haurien de rebaixar la possibilitat de relliscar, quan el sòl està humit o pateix d’altres inclemències meteorològiques, és molt poc adherent, fins al punt que dilluns passat ja es va viure el primer accident greu.

En efecte, una treballadora d’edat avançada -una bona part de la plantilla se situa entre els 40 i els 50 anys- que es dirigia cap al centre comercial va patir una molt mala caiguda en perdre l’equilibri degut a una relliscada que la va obligar a passar pel quiròfan. A més, en el moment de caure, no va poder comptar amb el suport de ningú. I va haver d’enginyar-se-les com va poder amb un taxi perquè la portessin a un centre mèdic.

Fonts de l’empresa han recordat que malgrat que cinc cops al dia, teòricament, la línia d’autobús L1 allarga el seu trajecte junts fins a les immediacions del Punt de Trobada, el viatge més usual de l’esmentada línia sol acabar a l’altura del River i des d’allí cal continuar el camí a peu. Just entre els dos centres comercials és on es troba aquest tram que s’ha ampliat de forma ‘artificial’ amb un mur i l’esmentada plataforma que fa de voravia. La mateixa zona havia de ser un dels accessos al riu en el projecte del ràfting que impulsava el comú de Sant Julià.

Els treballadors del Punt de Trobada no descarten dur a terme alguna acció de denúncia del cas, encara que, afirmen, l’experiència els ha demostrat que el més efectiu és fer-ho públic, perquè “quan hem dut a terme una acció o una demanda oficial, com el cas de l’autobús o de la rotonda, o (l’administració) acaba fent un nyap o fan cas omís”. Alhora han recordat que quan més moviment de personal hi ha és o a primera hora del matí o tard a la nit, que és just quan més perill de glaçades o d’humitat hi ha -més encara al costat d’un riu- i més risc de relliscar hi haurà a la plataforma en qüestió.

Comentaris (3)

Trending