Arriben al Principat les dues famílies de refugiats sirians

S’estaran a Sant Julià i a Andorrà la Vella en pisos que cedeixen Càritas i el Govern i seguiran un protocol ja elaborat d’integració

Comentaris

-
-

Són dues famílies de quatre i tres membres. Hauran arribat al Principat després d’iniciar el viatge al Líban, on estaven refugiats degut a la cruenta guerra de Síria, país del qual procedeixen tots set. Gràcies a un conveni entre el Govern i la comunitat de Sant Egidi, que s’ha encarregat de fer la selecció de les famílies i tramitar el corredor fins a Andorra, es dóna resposta a la promesa governamental feta pel Dia de Meritxell del 2015.

Inicialment l’arribada de les dues famílies -una amb dos fills adolescents i una altra amb un bebè de poc temps- estava prevista per al mes de setembre però al final el procés s’ha anat dilatant i no ha estat fins a primera hora d’aquest matí quan han aterrat a l’aeroport del Prat i han estat rebuts per diversos responsables de Sant Egidi i personal del servei d'atenció a persones refugiades del Govern d'Andorra. Amb posterioritat han estat traslladats al Principat, on en principi es vol gestionar la seva arribada i integració, seguint els protocols corresponents, de forma tan discreta com sigui possible.

En efecte, amb l’objectiu de procurar un procés d’acollida i integració d’aquestes famílies el més respectuós amb la seva intimitat, el Govern no ha previst cap acte públic. Després de l’acollida al Principat, on han compartit un dinar, les personesnouvingudes han estat acompanyades pels seus referents del ministeri d'Afers Socials a les seves llars, on ja s’estan instal·lant. A partir d’avui mateix les duesfamílies comptaran amb el suport permanent dels seus referents per adaptar-se de la millor manera al país.

 

Una de les famílies viurà a Sant Julià, en concret la formada per la parella i una bebè. Seran acollits entre la parròquia laurediana i Càritas, que és qui ha gestionat el pis on s’estaran almenys durant la fase d’integració al país. L’altra família, la formada per un matrimoni de mitjana edat i dos nens adolescents, viurà a Andorra la Vella. En aquest cas l’habitatge l’hi posa el Govern. En els propers mesos, es preveu que puguin arribar noves famílies de refugiats, ja que la voluntat del país es poder acollir fins a una vintena de persones provinents del conflicte sirià. Així, es dona resposta, a més, a una reiterada demanda de la societat andorrana.

Etiquetes

Comentaris

Trending