Préstec de 20 milions d’euros de MoraBanc al Barça perquè pugui fer front a projectes immobiliaris i fitxatges

L’entitat blaugrana ha hagut de fer front a la recompra d’uns terrenys propers al Camp Nou on al seu dia el president Núñez hi pensava construir la ciutat esportiva

Comentaris

-
-
MoraBanc, un dels partners oficials de l’FC Barcelona, ha facilitat un préstec de 20 milions d’euros a quatre anys a l’entitat blaugrana per tal que pugui fer front a les seves obligacions financeres lligades a projectes urbanístics i immobiliaris i per poder afrontar també els fitxatges que el club ha fet els darrers temps. L’operació amb l’entitat bancària andorrana és la més voluminosa que ha fet darrerament el Barça.

El préstec amb MoraBanc ha servit a l’entitat blaugrana per finançar la recompra d’uns terrenys a l’Hospitalet, propers al Camp Nou, i en què una de les darreres juntes directives de Josep Lluís Núñez pretenia construir-hi la ciutat esportiva. L’arribada a la presidència del Barça de Joan Laporta va fer aturar, el 2005, la iniciativa. I el terreny es va col·locar a una immobiliària per 35,4 milions. L’operació, però, contenia un seguit de clàusules per les quals l’entitat esportiva podia veure’s obligat a recomprar els terrenys.

Com que les condicions no es van donar -per exemple, que hi hagués les requalificacions urbanístiques necessàries en un termini de temps determinat-, la immobiliària en qüestió (La Llave de Oro) va demanar que s’executés la reversió de l’operació de compra-venda, una operació que es va confirmar a través d’un laude arbitral. El Barça, per tant, havia de desemborsar els 35,4 milions d’euros més 11,6 d’interessos legals per recuperar, obligat, els terrenys de Can Rigalt.

Per evitar tensions de tresoreria, i segons que explica el portal ‘Palco 123’, especialitzat en la informació econòmica del negoci de l’esport, el Barça va acudir al mercat financer bancari. I en aquest sentit, hauria acordat un préstec de 20 milions a quatre anys amb MoraBanc. La resta de diners necessaris es van obtenir a través de disposició de pòlisses. És a dir, acudint a les línies de crèdit que ja es mantenen obertes amb habitualitat amb, entre altres, Banc Sabadell i CaixaBank.

Comentaris

Trending