Afers Exteriors

Ros carrega contra Catalunya i defensa la ‘marca Pirineus’

L’ambaixador espanyol s’estrena en la festa de la Hispanitat culpant el procés independentista de la “crisi institucional” que a parer seu viu l’Estat veí, que assegura que acompanyarà Andorra cap a la UE

Àngel Ros en un moment del seu discurs.. M. M. / ANA
Àngel Ros en un moment del seu discurs. | M. M. / ANA

Altaveu

Catalunya és al centre de tots els mals que pateix, des del punt de vista institucional, Espanya. Una Espanya que, alhora, acompanyarà Andorra en el procés d’associació amb la Unió Europea (UE). Una Espanya i una Andorra que conjuntament amb França han de treballar més i millor per desenvolupar la ‘marca Pirineus’. Tres idees en un discurs, el primer del nou ambaixador espanyol al Principat, Àngel Ros, que s’ha estrenat aquest dijous en el solemne acte de commemoració de la Hispanitat, enguany convertida en pont del Pilar.

Ros ha afirmat durant l’acte, amb la flor i nata dels agents polítics, econòmics i socials andorrans tot i que amb l’absència del cap de Govern, Toni Martí, que a través de l'acció política i “dins de l'ordenament jurídic” Espanya podrà aconseguir superar “una crisi institucional que té en Catalunya el seu epicentre”. Així ho ha apuntat durant el seu primer discurs com a ambaixador i durant la celebració de la festa nacional espanyola, que es commemora aquest divendres, en què molts veïns de l’Estat veí, especialment catalans, aprofitant per traslladar-se a Andorra. De fet, aquest vespre ja hi havia retencions per accedir al país. 

L’ambaixador espanyol, fins fa un parell de mesos alcalde socialista de Lleida, també ha dedicat part del seu discurs a l'acord d'associació amb la Unió Europea i ha insistit, en la mateixa línia que ho fa el Govern, que caldrà transmetre a Brussel·les “la realitat andorrana i les especificitats del seu model econòmic i social”. També ha reiterat que Espanya està per “acompanyar” el Principat en aquest procés. Un procés que comença a ser molt discutit internament.

El diplomàtic també ha posat èmfasi en “l'assignatura pendent” que tenen Espanya, França i Andorra de desenvolupar “la marca Pirineus”. Un concepte que ha de servir per promocionar de manera conjunta el Pirineu i el turisme d'esport i de natura. “Andorra té un paper importantíssim pel fet de ser el nucli poblat i econòmic del Pirineu i això ajuda a les parts franceses i espanyols”, ha apuntat. Finalment, també ha insistit en la importància de seguir treballant per desenvolupar les infraestructures de comunicacions principals, concretament l'aeroport d'Andorra-la Seu.

Comentaris

Eli
2.

El Sr. Ros, li ve gran aquest càrrec, com que a Lleida ja no el volien, després de impedir possar urnes, per poder votar els lleidatans. Penso que per aquest fet i per tenir prou amistad amb el ministre Borrell, que ja veiem tots com pensa sobre Catalunya, l'han compensat per la seva fidelitat. Dit això Sr. Ros, estem a Andorra i els andorrans no volem, que hens acompañi cap a pactes europeus, que no volem. Faci la seva feina, per España i no es fiqui on no li demanen.

  • 2
  • 0
Laura
1.

Aquest senyor no esta a Espanya, esta a Andorra i els andorrans no volem estar dintre d’Europa, que facin un referéndum i que DA deixi el pais com esta. Aquest senyor per dir alguna cosa, no te que parlar d’Andorra perque li queda molt gran, que es parli d’Espanya i prou

  • 11
  • 5

Comenta aquest article