Reservats 300.000 euros per descontaminar d’amiant l’edifici de Radio Andorra

Abans de dur a terme el procés de desinfecció s’ha d’analitzar exactament els béns per localitzar on hi ha el mineral ‘perillós’, que en cap cas no ha traspassat a l’ambient

Comentaris

Una imatge de l'històric edifici situat a la parròquia d'Encamp.
Una imatge de l'històric edifici situat a la parròquia d'Encamp.
El ministeri d’Ordenament Territorial reservarà en el pressupost per al 2019 una partida de 300.000 euros per fer front a les despeses per descontaminar d’amiant l’edifici de Radio Andorra. Hi ha constància que alguns béns mobles, alguns dels antics equipaments de la històrica emissora, contenen aquest material mineral que comporta risc cancerigen i s’han de netejar. S’ha d’acabar de concretar on està localitzat l’amiant, que en cap cas és present a l’ambient i, per tant, redueix el perill moltíssim. En tot cas, però, els treballs que s’estaven fent a l’immoble que ha d’acollir un museu de la ràdio i ara, també, el ministeri d’Afers Exteriors es mantenen ajornats.

Abans de procedir a la desinfecció, és clar, s’ha de tenir clar què cal desinfectar. D’aquí que s’hagi de fer una anàlisi prèvia. I per això el Govern té reservada una partida de 35.000 euros per treure a concurs l’analítica que ha de determinar on hi ha amiant dins les instal·lacions de l'edifici de Radio Andorra. Un amiant que està concentrat en aparells, mai de forma dispersa. Així mateix, s’han pressupostat 300.000 euros, ja de cara el 2019, per iniciar tot el procés de descontaminació de les instal·lacions. Així ho ha explicat aquest dimarts al migdia la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert.

La titular de Cultura i el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, han parlat de la qüestió. I més enllà de deixar clar que l’ambient està net i no representa cap perill, també s’ha explicat que el pressupost és estimatiu. No se sap què pot costar desinfectar el que calgui desinfectar. Torres ha explicat que ja hi ha una empresa especialitzada treballant per a la redacció del projecte per poder licitar els treballs el més aviat possible una vegada se sàpiga on s’ha d’actuar. Tot plegat, segons el responsable d’Ordenament no hauria d’afectar el trasllat d’Exteriors cap a Encamp.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending