Justícia manté que el Tribunal de Corts pot fer front el judici del ‘cas BPA’ amb garanties

El ministre Xavier Espot assegura que l’organisme presidit per Josep Maria Pijuan té els recursos necessaris per fer front a la feina ordinària i que no es pot dimensionar en base a circumstàncies excepcionals

Comentaris

Josep Maria Pijuan, d'esquena, conversa amb els membres del Consell Superior de la Justícia Maica Torres, Olga Adellach i Joan Cabeza després de la visita a les obres de la nova seu de la Justícia.
Josep Maria Pijuan, d'esquena, conversa amb els membres del Consell Superior de la Justícia Maica Torres, Olga Adellach i Joan Cabeza després de la visita a les obres de la nova seu de la Justícia.

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, considera que la composició actual del Tribunal de Corts i els recursos de què està dotat li permet “fer front” amb garanties a la seva feina ordinària, entre la qual situa el judici de la causa general del ‘cas BPA’. Espot, alhora, manté que no es pot dimensionar un organisme jurisdiccional en funció de circumstàncies excepcionals com poden ser les diverses recusacions que s’han plantejat els darrers dies.

Després de l’acte formal d’inauguració de les obres de reforma de la residència L’Albó, centre adscrit a l’Escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell, Espot ha estat qüestionat sobre la paràlisi que viu el Tribunal de Corts en relació amb el judici del ‘cas BPA’ i la situació en què es pot veure immers aquest òrgan jurisdiccional. El titular de Justícia hi ha passat una mica de puntetes però ha destacat, en declaracions recollides per l’agència ANA, que els efectius actuals amb què compta el Tribunal de Corts són suficients per “fer front” al primer dels judicis per l’afer BPA “com correspon a un estat de dret democràtic”

D’aquesta manera, Espot, referint-se a l’òrgan presidit per Josep Maria Pijuan, ha afegit que el que no es pot fer és “pensar la plantilla d’un tribunal en base a eventuals maniobres dilatòries o circumstàncies excepcionals”, referint-se així a les peticions de recusació que s’han formulat els darrers dies. 

Pijuan, juntament, almenys, amb el president del Tribunal Superior, Joan Manel Abril, han fet aquest migdia ‘visita d’obres’ als treballs de construcció de la futura seu de la Justícia. Durant molta estona després de la visita, el president del Tribunal de Corts ha estat departint amb tres dels membres del Consell Superior de la Justícia que també han acudit a les obres: la vicepresidenta Maica Torres i els vocals Joan Cabeza i Olga Adellach.

Comentaris (1)

Trending