Detenen un home que passat de voltes va amenaçar per telèfon un agent de policia

L’arrestat  pretenia interposar una denúncia i quan se’l va informar que ho havia de fer presencialment va començar a insultar l’interlocutor

Comentaris

-
-
Un bon dia de mitjan setembre, un home truca a la centraleta de la policia. Informa al seu interlocutor que pretén interposar una denúncia i que, per tant, la persona que hi ha a l’altre cantó de l’aparell ja pot prendre nota. Quan l’agent l’avisa que s’ha de personar presencialment al despatx perquè tot sigui més clar, l’home va començar a insultar i amenaçar l’agent. Es va passar tant de voltes que, al final, es va indagar de qui es tractava i, finalment, l’home va acabar detingut. Se li va fer un ‘judici ràpid’ i va recuperar la llibertat.

No només es va passar de voltes insultant i amenaçant. I fent-ho en reiterades trucades al despatx central de la policia. Resulta que el comunicant, segons que han explicat les fonts consultades, també anava tant o més passat de rosca. De fet, en part, per això l’agent el va convidar inicialment a personar-se al despatx central. Era una manera de dissuadir-lo, de saber de qui es tractava, d’entendre’l millor… Perquè en l’estat que presentava, ni tan sols no s’acabava de comprendre del tot què caram estava dient.

Però la resposta donada per l’agent no va agradar l’home. I aquest va començar a increpar l’agent. A amenaçar-lo. A ell, als seus fills… a tothom qui se li presentava al davant. I així unes quantes vegades. També va dir mil i una bestieses del cos. Al final va ser tan exagerat tot plegat que els agents van procedir a fer els passos pertinents per identificar l’increpador. I, finalment, dilluns passat l’home, de 28 anys i resident al Principat, va acabar sent detingut. Posteriorment se li faria una ordenança penal el resultat de la qual en cap cas no va comportar l’ingrés a presó.

Contracte fals, revòlver clàssic

La policia va procedir durant la setmana passada a detenir 24 persones per diferents motius. La meitat per conduir sota els efectes de l’alcohol. Dels altres casos ressalten, per exemple, la detenció dijous al vespre a Encamp d’un home resident al Principat de 43 anys com a presumpte autor d’un delicte contra el patrimoni i el tràfic jurídic. I és que resulta que l’home que acabaria detingut va llogar un pis… del qual no n’era el propietari. Per poder-ho fer va crear un contracte de lloguer amb dades falses. Entre les mensualitats i els dipòsits percebuts va generar un perjudici als llogaters de 5.850 euros.

També dijous, una mica abans de la detenció d’Encamp, es va arrestar un home resident de 58 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat col·lectiva, i contra la llibertat. Des d’un establiment de restauració d’Andorra la Vella la policia va rebre l’avís que hi havia una persona que n’estava amenaçant una altra. El presumpte amenaçador es trobaria en possessió d’una arma de foc. Una vegada van haver arribat al lloc des del qual havien rebut l’avís, els agents policials es van trobar que el requeridor havia reduït a l’interessat. Però realment portava una arma: un revòlver d’avantcàrrega (arma històrica, vuitena categoria) el port del qual és prohibit.

Etiquetes

Comentaris

Trending