Malestar veïnal a la Massana per l’increment "desmesurat" de les sancions a la zona blava

Un grup de ciutadans massanencs es planteja promoure una recollida de firmes per demanar al comú que faci marxa enrere en un encariment que creuen que té “molt d’afany recaptatori”

Comentaris

-
-
La gestió de la zona blava a la Massana i les noves tarifes amb què s’han fixat les sancions estan aixecant un vesper de crítiques entre els veïns de la parròquia, que acusen el comú de facilitar “l’afany recaptatori” amb què suposadament actuaria l’empresa a la qual li té delegada la concessió de l’espai. De fet, veïns de la parròquia s’estan plantejant promoure una recollida de signatures per demanar a la corporació que faci marxa enrere a la darrera decisió de triplicar algunes de les multes.

De fet, és el pas de 20 a 60 euros -acordat en la darrera sessió de consell de comú- la sanció que s’imposa en el cas de no posar tiquet en l’estacionament a la zona blava o el fet que s’hagi passat de 12 a 40 la multa quan se supera l’hora màxima fixada en funció del tiquet expedit el que ha fet esclatar alguns veïns, que consideren del tot abusiu les tarifes. “Si estiguéssim a tocar d’un procés electoral, aquesta decisió no s’hauria pres. I això per no parlar dels favoritismes que es fan. Només cal veure l’actitud d’alguns comerciants que surten a la porta quan veuen algun agent de circulació que pretén posar alguna multa a algun client i, en molts casos, triga segons a acabar passant de llarg.”

Els veïns indignats també han mostrat el seu malestar per la indeguda informació que facilita, a parer d’aquests, els parquímetres. La possibilitat d’abonar la sanció també ha encarit el seu preu, passant de sis a onze euros. Però en cap cas aquesta anul·lació de sanció no és possible si prèviament no s’ha tret tiquet. És a dir, si no s’ha expedit un tiquet prèviament a ser sancionat per excedir el temps, no hi ha possibilitat d’anul·lar res. Però això, segons els veïns no s’informa en les màquines. 

Lligat amb la gestió de la zona blava, altres veïns han lamentat que fa un temps el servei de circulació està sent molt més incisiu que no pas era amb anterioritat, fet que es lliga amb una exigència de l’empresa que explota l’espai per tal que li surtin els números. “La Massana és en gran mesura una parròquia de treballadors. I som molts els que ens movem d’un lloc a un altre. Al final resultarà que amb aquestes sancions, que tripliquen el que es paga a Andorra la Vella o Escaldes, la capital del país s’haurà d’acabar situant a la parròquia. A la Massana.”

Comentaris (3)

Trending