FEDA ‘oculta’ durant més de 14 hores una avaria que va afectar més de 1.500 abonats 

Un incident entre dues estacions transformadores a la zona de Santa Coloma va trigar sis hores en resoldre’s del tot

Comentaris

\"Preocupació\" al PS pel clima laboral que hi ha a FEDA
\"Preocupació\" al PS pel clima laboral que hi ha a FEDA
L’alarma es va disparar, i mai millor dit, vint minuts abans de les 8 del matí. Però fins a les 10 de la nit, de manera oficial, FEDA no va admetre què havia succeït. I encara d’aquella manera. Potser sí  que durant el dia, en el cas d’alguna trucada per interessar-se pel tema, la companyia reconeixia que hi havia anomalies. Però mai no va explicar què passava. Menys encara, per què. La realitat és que 1.500 abonats de la zona de Santa Coloma van patir durant bona part del matí de diumenge alteracions en el fluid elèctric.

L’incidència es va detectar a les 7.40 del matí. I des de llavors, diversos efectius de la parapública es van haver de posar en marxa. Més d’un i de dos ciutadans van poder veure com diferents dispositius de FEDA es mobilitzaven entre la Baixada del Molí i fins al carrer Gil Torres. I, després, d’aquest carrer cap amunt. Es van haver de traslladar a la zona, almenys, un parell d’equips generadors d’energia. Primer un de més menut, després un de més gran. Segons que va reconèixer la companyia entre 14 i 15 hores després de la detecció de l’avaria -ja fos via comunicats oficials o via missatges a les xarxes socials-, hi va haver una fallada entre dues estacions transformadores a la zona de Santa Coloma. 

Diverses fonts van associar l’avaria al fort xàfec que havia caigut la tarda anterior a diversos punts de la capital i, entre altres, al nucli colomenc. Segons la comunicació oficial, es va trigar sis hores en resoldre del tot la incidència. Va afectar uns 1.500 abonats que van patir anomalies, de mitjana, d’entre mitja hora i dues hores. Catorze hores després dels fets, la companyia demanava disculpes i recordava que per qualsevol dubte es podia contactar amb el 145.

Comentaris

Trending