Pyrénées reorganitza la seva cúpula directiva sota l’atenta mirada de Crèdit Andorrà

L’aterratge del financer Òscar Bustillo es veu ara ampliada a la sortida, per diferents motius, d’alts comandaments de recursos humans, central de reserves, automòbils i restauració i màrqueting

-
-
La cúpula directiva de Pyrénées està vivint una profunda renovació i reorganització, amb la conseqüent inestabilitat o neguit que això suposa entre una part important de la plantilla, que no acaben de veure clars alguns dels canvis que s’estan duent a terme les darreres setmanes o que es projecten fer en breu. En el rerefons de tot plegat hi ha la recerca d’un nou model de negoci per al centre comercial vist que l’actual, segons les fonts, s’ha detectat que està estancat o en vies d’esgotar-se. Aquesta situació la coneix perfectament un dels principals creditors del grup, Crèdit Andorrà, que indirectament estaria supervisant tots els moviments. O, almenys, bona part.

El primer canvi que es va donar, i el que semblava fa pocs mesos que havia de ser el més substancial, havia de ser l’aterratge al conglomerat empresarial de Casa Pérez del financer Òscar Bustillo. Director financer corporatiu de Saetde i Nevasa (Grandvalira), aquest expert en direcció d’empreses tenia l’aval de l’entitat bancària. Bustillo ja està incorporat a Pyrénées, però d’allí n’han sortit o estan a punt de fer-ho diferents alts i mitjans comandaments, en tot cas, persones d’una notable trajectòria a l’empresa que ara deixen la firma per diferents motius. N’hi ha que arriben al terme de la seva vida laboral, però d’altres de les baixes es produeixen per acords entre les parts tot sovint vestides com interès del treballador per buscar altres reptes.

El conglomerat empresarial de Casa Pérez busca reorientar el model de negoci davant l’advertència que l’actual està estancat o en vies d’esgotar-se

Sia com vulgui, les fonts consultades han assegurat que els canvis en alts o mitjans càrrecs que s’estan fent, pel motiu que escaigui però que acaba comportant una reorganització molt important, hi hauria com a mínim afectats els departaments de recursos humans, de màrqueting, la central de compres o les divisions automobilístiques i de restauració. A banda, és clar, de les noves directrius que comporta l’arribada d’un nou home fort en matèria de finances o de les dificultats que estaria vivint el departament d’informàtica amb l’intent d’implantació de nous projectes o aplicatius.

També s’haurien realitzat algunes petites variacions al consell d’administració, on des de fa alguns pocs mesos s’hi asseu com a conseller independent el fins a l’abril conseller delegat de Crèdit Andorrà Josep Peralba. En aquest cas no es tractaria d’un moviment fet per l’entitat bancària. Més aviat el contrari, Peralba és un home de l’estricta confiança del màxim representant i apoderat de Pyrénées, Patrick Pérez. Peralba s’asseu al consell d’administració d’un dels conglomerats empresarials de referència al país a través d’una societat liderada per ell mateix i que es dedica a l’assessorament empresarial i la consultoria econòmica i financera.

Tot plegat, tots els canvis, segons les fonts, estarien comportant una situació de certa inestabilitat en un moment en què el grup Pyrénées, justament, el que pretén és dotar de més muscle tot el conglomerat empresarial. D’aquí, per exemple, l’aposta per poder passar a explotar el centre comercial actualment denominat Punt de Trobada i immers, com s’ha vist aquests darrers dies, en una forta pugna legal. Pyrénées pretendria reconvertir l’actual hipermercat dels Cachafeiro en un centre Auchan, una mena de marca blanca amb forta penetració en el mercat francès i de preus assequibles. L’aposta pel Punt i Auchan -que també integra dins el grup la divisió esportiva Decathlon i la de bricolatge i parament de la llar Leroy Merlin- ja faria part d’aquesta voluntat empresarial per reorientar el model de negoci.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending