Descobreixen al cantó francès del Port del Rat un amagatall de tabac de contraban

Els gendarmes van controlar diumenge a la nit tres homes que tenien emmagatzemats 150 cartrons en un antic orri

Comentaris

Vista del Port del Rat des d'Auzat.
Vista del Port del Rat des d'Auzat.
Un muntanyenc que feia ruta pel costat francès del Port del Rat, al municipi d’Auzat, va descobrir diumenge en un antic orri 150 cartrons de tabac de contraban que procedien d’Andorra. Els investigadors de la gendarmeria de Tarascó haurien arribat a la conclusió que la xarxa d’albanesos que proveeixen de tabac il·lícit l’entorn de Tolosa estan buscant noves fórmules per no ser descoberts. Ara emmagatzemarien els paquets enmig de la muntanya.

El caminant va donar l’alerta i finalment, diumenge a la nit els gendarmes haurien controlat tres homes de nacionalitat albanesa, que formarien part del mateix grup del qual la policia andorrana fa unes setmanes en va detenir nou integrants al Pas de la Casa. De fet, els duaners andorrans ja havien detectat des de fa un temps un canvi d’hàbits en els contrabandistes francesos. I la recerca de noves rutes que ara, en molts casos, com seria en aquesta ocasió, passen per Arcalís. 

De fet, les tres persones controlades es dedicaven a fer viatges per la muntanya. Els grups estan molt ben organitzats i tots els seus integrants tenen uns papers molt ben definits. Els tres homes controlats haurien estat posats a disposició d’un jutjat de Foix. La pressió contra els contrabandistes, tant des del costat andorrà com de la banda francesa.

Etiquetes

Comentaris

Trending