Treball confirma que hi va haver empreses de les obres de Meritxell que van fer treballar als obrers més del permès

El departament està recopilant més informació sobre diverses de les companyies abans de decidir si obren expedient sancionador o ho deixen córrer i arxiven el cas

Treballs de reforma a l'avinguda Meritxell.
Treballs de reforma a l'avinguda Meritxell. Toni Solanelles
Inspecció de Treball ha admès que està investigant “algunes empreses” que treballaven en les obres de remodelació de l’avinguda Meritxell atès que té indicis més que raonables que haurien infringit presumptament el Codi de relacions laborals en fer “sobrepassar el nombre màxim d’hores extraordinàries que poden realitzar els treballadors”. Tot i això, encara és aviat per saber si hi haurà sanció econòmica per a les empreses.

El servei depenent del ministeri d’Interior està recopilant més informació per poder decidir en conseqüència. Arran de la informació avançada per l’Altaveu aquest diumenge que el departament de Treball estava investigant possibles incompliments normatius durant l’execució de les obres de millora del cèntric vial d’Andorra la Vella, el Govern ha explicat que “a partir del mes de juny”, és a dir, uns dos mesos després de l’inici de les obres, el servei d’inspecció de treball “va realitzar diferents inspeccions a les empreses que estaven realitzant els treballs”.

Va ser arran d’aquests controls que es van detectar indicis “de l’existència d’una possible infracció al Codi de relacions laborals, concretament a l’article 61 (sobrepassar el nombre màxim d’hores extraordinàries que poden realitzar els treballadors), per part d’algunes de les empreses que realitzaven els treballs”. Ara mateix el departament està recopilant més informació i més dades abans de decidir si formalment s’incoa un expedient sancionador o si es deixa corre el cas i s’arxiven les actuacions fetes fins ara.

Les empreses gaudien d’un horari extraordinari que els permetia treballar durant quatre mesos pràcticament cada dia des de les 8 del matí a les 10 de la nit de forma ininterrompuda. Això sí, s’havien d’organitzar de manera adequada per respectar la normativa. La pressió per acabar els treballs en la data prevista -no fer-ho també comportava penalitzacions- va fer que molts dies les jornades s’allarguessin, almenys en alguns trams de l’avinguda, fins força més enllà de les 10 de la nit

En algunes ocasions fins i tot es passava de la mitjanit. Tanmateix, també alguns treballadors, suposadament, haurien fet moltes més hores de les que la normativa laboral permet fins i tot en casos excepcionals i de manera extraordinària.

Comentaris (1)

Trending