Més de 2.200 persones en tres dies escullen formalment metge referent

Salut fa un bon balanç de les inscripcions fetes al nou model fins ara i trasllada confiança i tranquil·litat en un sistema demanant que “ningú no s’estressi”

Comentaris

-
-
Més de 2.200 persones, fins aquest dimecres, han escollit formalment metge de capçalera, metge referent. Tot just fa tres dies que s’ha activat el nou model d’assistència mèdica, que pretén ser més sostenible i ordenat. El ministre de Salut, Carles Álvarez, ha informat la resta de companys del gabinet de l’evolució dels primers tres dies del model. El ministre portaveu, Jordi Cinca, que ha fet un bon balanç dels primers dies del model també ha volgut traslladar un missatge de confiança i tranquil·litat i ha demanat “que ningú no s’estressi” si encara no ha triat facultatiu de referència.

L’efecte immediat per als usuaris, per als pacients, és el fet d’acollir-se de forma directa al règim de tercer pagador si ja ha escollit metge referent. És a dir, que quan acudeixi a la consulta del seu facultatiu generalista, sols haurà de pagar allò que li pertoca, sense haver d’anticipar la part del cost de la visita que al cap de poques hores, o potser algun dia, li acaba retornant la CASS. Amb posterioritat, quan el Consell General aprovi la modificació legislativa sobre la norma reguladora de la parapública, es canviarà el règim de copagament. A partir d’aquell moment, qui no segueixi la via del metge referent rebrà una penalització. Fins llavors, però, no hi ha cap canvi. 

Per això Cinca ha demanat que no cal que ningú corri. A més, el procés d’elecció estarà permanentment obert. És a dir, sempre es podria designar un facultatiu com de referència. També es pot canviar, si cal o es creu convenient. Per això el ministre portaveu ha afirmat que “de manera natural” els usuaris, quan vagin acudint a una visita concertada, en aquell moment, designin el metge com a referent. Aquesta és una via, l’altra més utilitzada és fer-ho a través de la pàgina electrònica de la CASS.

Cinca ha explicat que “la millor mostra” que els usuaris estan conscienciats sobre el nou model integrat d’atenció mèdica és el fet que ja hi hagi més de dues mil persones que han fet el pas amb poc més de dos dies. Però més enllà d’això, el que es pretén és que “el model es vagi greixant, es vagi consolidant” sense que “ningú no s’hagi d’estressar”.

Etiquetes

Comentaris

Trending