Crèdit Andorrà reclama “un nou consens” que permeti a Grandvalira “operar com fins ara”

L’entitat bancària, titular de gairebé el 50% d’Ensisa, assegura que “farà tots els esforços” que siguin necessaris per arribar “a un nou acord entre totes les parts implicades”

-
-
Crèdit Andorrà és partidari d’aconseguir “un nou consens” que permeti que Grandvalira “pugui seguir operant com fins ara”. L’entitat bancària és una de les quatre grans potes en què se sustenta, almenys fins ara, el projecte de Nevasa. Crèdit Andorrà ostenta pràcticament el 50% del capital social d’Ensisa, la societat que gestiona les estacions d’esquí de la parròquia de Canillo, i té un paper molt rellevant en l’impuls de la plataforma esquiable de Soldeu, que va ser el detonador de l’enuig crucial de la família Viladomat.

Justament, arran de la darrera reunió del consell d’administració de Nevasa en què el president de la societat i conseller delegat de Saetde, Joan Viladomat, va reiterar que no hi havia cap novetat després en relació a la dissolució de Nevasa i que el 31 de maig de l’any que ve es donaria definitivament per liquidat el projecte, l’Altaveu ha demanat el parer de totes les parts sobre l’estat de la qüestió. Amb el cap de Govern, Toni Martí, com a promotor d’algunes de les trobades, responsables dels comuns de Canillo i Encamp, representants de Crèdit Andorrà i l’esmentat Viladomat han mantingut aquest estiu alguns contactes que han resultat estèrils.

La setmana passada, segons algunes fonts, i just després que Viladomat comuniqués que el trencament era irrevocable durant el consell d’administració de Nevasa, Martí s’hauria tornat a veure amb l’empresari, saltant-se fins i tot la conferència de l’alt càrrec de l’OCDE Pascal Saint-Amans. I si el cap de Govern no va dir ni un mot sobre Grandvalira durant el seu discurs d’orientació política va ser justament, perquè li va quedar clar que no hi havia marxa enrere possible. Martí, durant la segona jornada del debat, va revelar, això sí, que una vegada torni de l’assemblea general de les Nacions Unides (ONU) hi haurà una nova trobada a cinc bandes. 

L’entitat bancària ha assegurat a l’Altaveu que “farà tots els esforços i ajudarà en el que sigui necessari per tal que s’arribi a un nou acord entre totes les parts implicades”, sense concretar ni detallar en què poden consistir els esmentats esforços. Crèdit Andorrà no pot fer res més que constatar que “Nevasa es troba actualment, després de la denúncia del contracte per part de Saetde, en un període de transició de 2 anys, que finalitzarà el maig del 2019. Per tant s’està seguint el procediment marcat en el mateix contracte per a aquest tipus de situacions”.

Ara, també és clar que l’entitat ara dirigida per Xavier Cornella, que des de fa anys és l’home fort de Crèdit Andorrà a Ensisa voldria trobar una sortida consensuada per tal de poder mantenir la unió del domini esquiable. “El futur més satisfactori per a Andorra i els seus ciutadans, així com per al conjunt d’accionistes de Nevasa, és que es pugui trobar un nou consens i que Grandvalira pugui seguir operant com fins ara, ja que es tracta d’un projecte rellevant per al país i un actiu molt important en el sector turístic”, manté l’entitat.

Comentaris (2)

Trending