Remarcable caiguda de patrimoni d’Andbank Espanya durant el primer semestre del 2018

La manca de confiança en el projecte a l’Estat veí, amb una davallada del 22%, porta l’entitat a enviar fons cap a la seva gestora de Luxemburg

Comentaris

-
-
El patrimoni d’Andbank Espanya ha caigut en picat aquest 2018. Durant el primer semestre de l’any la davallada ha estat de pràcticament el 22%, essent un dels decrements dels grups bancaris espanyols de gestores de fons i sicavs més importants just per darrera de JP Morgan Chase, Trea AM o Belgravia. Segons dades del sector a l’Estat veí, el patrimoni de l’entitat de capital andorrà seria, el 30 de juny, de més de 685 milions d’euros.

Les dades del sector, que revelen que la immensa majoria d’entitats creixen quant a patrimoni, deixen entreveure que Andbank España havia superat no fa pas tant temps els 900 milions d’euros. La reculada s’hauria produït aquest primer semestre del 2018. I, especialment, de març a juny. L’explicació formal que es dóna és que l’entitat andorrana ha traspassat patrimoni de la seva filial espanyola cap a la gestora que té a Luxemburg.

Altres fonts han assegurat que aquesta maniobra, la d’enviar patrimoni cap a Luxemburg, seria una resposta a les dificultats que té el projecte d’Andbank a l’Estat espanyol, amb una caiguda reputacional també molt gran, que impediria actualment créixer alhora que estaria causant una més que notable inseguretat. El projecte d’Andbank, en tot cas, no acabaria de consolidar-se o quallar a Espanya.

Els grups més importants, encara que no tots, però sí la majoria creixen, encara que d’una forma força sostinguda. Segons un rànquing de gestores de fons i sicavs, un indicador per tant de l’activitat de banca privada, els dos principals grups en la matèria, Caixabank i BBVA, haurien crescut respectivament un 3,85% i un 5,51% durant el primer semestre d’aquest any. En canvi, el tercer de la llista, el Santander, hauria sofert una petita reculada del 0,88%. Bankia (12,16%), Sabadell (3,58%) o Kutxabank (2,09%) també guanyen una mica més de terreny.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending