La Gavernera reforçarà el control sobre la menor que va ingerir pastilles i les mesures d’higiene en general

El ministre d’Afers Socials i diversos responsables d’Infància i del CAI s’han reunit amb la família de l’adolescent que va consumir al centre píndoles que havia aconseguit en una visita externa

El ministre d'Afers Socials, Interior i Justícia, Xavier Espot, en primer terme i acompanyat d'altres comandaments de l'executiu durant la visita a les remodelades instal·lacions d'Immigració.
El ministre d'Afers Socials, Interior i Justícia, Xavier Espot, en primer terme i acompanyat d'altres comandaments de l'executiu durant la visita a les remodelades instal·lacions d'Immigració.
El Centre d’Acollida d’Infants (CAI) La Gavernera reforçarà el control sobre la menor que fa dues setmanes va sofrir una intoxicació per la ingesta indeguda de pastilles i incrementarà en general les mesures d’atenció i higiene als usuaris, revisant més que fins ara, tot un seguit de pautes. El ministre d’Afers Socials, Xavier Espot, ho va exposar als pares de l’adolescent durant una reunió que va mantenir amb els progenitors i els seus advocats aquest dijous. I en part ho ha anunciat públicament durant la presentació de la remodelació que s’ha fet a les dependències del departament d’Immigració.

Espot ha assegurat que “la nostra versió dels fets dista molt de la de l’advocat i els pares”. Però cert és, han assegurat diferents fonts, que el ministre i els col·laboradors que van assistir a la reunió sol·licitada per l’altra part, que van quedar de pasta de moniato quan els pares de la nena van explicar que havien tingut queixes del centre escolar per acudir-hi poc higienitzada i mal vestida, situació que també afectaria altres dels menors ingressats al CAI. El ministre i els altres assistents a la reunió, responsables tècnics dels departaments que tenen cura d’infància, s’haurien compromès a millor aquesta situació. 

De fet, el titular d’Afers Socials va remarcar que les decisions que es prenen en relació a l’atenció als usuaris del CAI o al règim de visites no tenen un component polític. Si no que és el batlle de menors qui decideix tot deixant un marge de maniobra als tècnics perquè apliquin les resolucions. Espot es referia, així, a la reducció del temps i els dies que els progenitors de la menor que va protagonitzar l’episodi de la ingesta de píndoles patiran a causa d’aquest fet.

El ministre ha confirmat la intenció de reforçar els protocols de control a la noia i els escorcolls quan arribi al centre després del règim de visites. La reducció d’aquestes visites ja s’havia comunicat a la família fa uns dies i de moment es mantindrà d’una temporada. Evidentment, la decisió no és irreversible i podria ser que d’aquí unes setmanes o algun mes, si la situació es recondueix es dicti un altre règim de visites per a la menor, de 17 anys.

Espot ha assegurat que la reunió amb els progenitors es va desenvolupar en un to "cordial i didàctic”. També hi va haver moments de certa tensió i alarma quan els pares o el seu advocat van posar algunes situacions poc agradables viscudes o amb les quals s’havien trobat. El titular d’Afers Socials i els seus col·laboradors, dins de tot, haurien rebatut les acusacions que han fet els pares cap a educadores del CAI, i que han acabat a la justícia. Per ara hi ha una querella interposada i n’hi ha una altra en curs. Espot ha assegurat que “disposo de tots els informes que demostren que no hi va haver cap negligència ni cap agressió”.

Quant als canvis en la direcció de la Gavernera, com que l'anterior directora, Iolanda Solà, encara està en període de prova a Educació, de moment no es poden nomenar nous càrrecs. En qualsevol cas, s'aposta perquè hi hagi "continuïtat", tot i que s'ha optat per "desdoblar la direcció". L'actual coordinadora fa tasques 'in situ' de coordinació, de decisions quotidianes i de recursos humans, mentre que la cap d'àrea de suport als joves tutelats i extutelats s'encarrega de la "política estratègica" del CAI.



Més personal i més punts d’atenció als usuaris a Immigració

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha visitat aquest matí les dependències del departament d’Immigració després que hagin finalitzat els treballs de reforma dels espais. Espot ha explicat que l’augment d’usuaris del servei i el fet que aquest sigui un servei orientat directament al públic han fet que es prioritzés la rehabilitació d’aquests espais. La voluntat és que els departaments de l’administració orientats al públic estiguin encarats al ciutadà per acollir-lo de la millor manera, però també s’ha tingut en compte que les condicions de treball del personal siguin les adequades. Així, la reforma ha comportat, entre d’altres millores, l’augment dels punts d’atenció a l’usuari, de 6 a 8. A més, aquest canvi anirà acompanyat de tres noves contractacions que permetran ampliar l’atenció als usuaris i per tant reduir els temps d’espera. Aquest increment té en compte el fet que actualment la mitjana diària d’usuaris atesos al servei és 168 persones, però que en els mesos de més afluència per la contractació dels temporers d’hivern pot ascendir al voltant dels 300 usuaris.



 

Etiquetes

Comentaris

Trending