Empresonat un ‘fabricant’ de marihuana a l’engròs enmig del bosc

La policia deté el propietari d’un cultiu localitzat entre vegetació a Andorra la Vella i recupera setze plantes d’entre 1,8 i 2,7 metres que totes juntes pesaven 32 quilos i haurien suposat 36.000 euros al mercat

Comentaris

-
-
La Batllia ha enviat a la presó un resident de 61 anys que ‘fabricava’ marihuana enmig del bosc, a Andorra la Vella. L’home, suposadament, havia plantat en un terreny de cinquanta metres quadrats envoltat de vegetació i delimitat amb reixes i cadenats, diverses plantes de maria. En el moment de la descoberta de la plantació, els agents van trobar setze plantes de grans dimensions que pesaven, totes juntes 32 quilos. 

L’operació, batejada amb el nom de ‘Cabirol’, es va desenvolupar dilluns. I l’arrestat, amb antecedents per qüestions d’estupefaents, va passar a disposició judicial aquest dimarts. El batlle de guàrdia no va tenir cap dubte en processar i dictar ordre d’empresonament per al detingut. Segons la policia, “es tracta d’una de les plantacions de marihuana més gran localitzada al Principat, i atès les característiques i el volum de la mateixa, s’estima que la totalitat o part d’aquesta droga anava destinada a la venda a l’engròs de dit producte”.

Les plantes comissades, una vegada tractades, podrien arribar a tenir un preu al mercat de 36.000 euros. Les setze plantes localitzades estaven en una fase avançada del cultiu i algunes arribaven a fer 2,7 metres. No n’hi havia cap més petita d’1,80 metres. Una vegada rebutjades d’aquestes plantes les parts no utilitzades per produir droga, el pes del futur estupefaent hauria  quedat en 27,5 quilos que anirien destinats al consum directe en mode de cigarreta. Els altres 4,5 quilos restants se solen destinar a usos com l’elaboració d’olis, infusions o condiments alimentaris. 

Les mesures de seguretat que el propietari del cultiu i ara empresonat havia adoptat en relació amb la plantació eren més que notables. Les plantes s’havien cultivat enmig d’un bosc desforestat per a l’ocasió però que quedava degut amagat per altra vegetació natural del terreny. La zona estava delimitada amb tancats, reixes i portes amb cadenats per fer-la inaccessible. I per si de cas, a l’entorn de la mateixa àrea hi havia amagades fustes amb claus rovellats de quatre centímetres a mode de parany.

Una vegada localitzada la plantació, es va dur a terme un escorcoll al domicili del detingut. Allí es van trobar estris per l’assecat i finalització de l’elaboració, 75 grams de marihuana en procés d’assecat, llavors d’aquesta planta i altres elements d’interès per la investigació. L’operació, que es manté oberta i per a la qual no es descarten noves detencions.

 

Comentaris

Trending