Andorra Telecom alerta d’un frau massiu 'comès' les darreres hores via SMS

El missatge de text que es rep informa l’usuari d’haver estat agraciat amb un premi dinerari molt important, però ni s’ha de respondre el missatge ni s’ha de contactar amb el correu electrònic que es proposa

Comentaris

-
-
Centenars de clients d’Andorra Telecom s’han vist sorpresos les darreres hores per la recepció, al telèfon mòbil, d’un missatge de text en què s’assegura que el titular del dispositiu ha guanyat un premi en metàl·lic molt suculent, uns 850.000 dòlars. La companyia ha advertit que es tracta d’un frau i que s’ha de fer cas omís a qualsevol indicació que es doni des d’aquest tipus de missatges.

De fet, a través de les xarxes socials, diversos usuaris que havien rebut o que han estat reben l’esmentat SMS han estat ironitzant sobre la seva sort. Però això no ho fa pas tothom. Andorra Telecom adverteix que de cap de les maneres s’ha d’intentar posar-se en contacte amb el correu electrònic que el missatge proposa. De fet, també s’ha d’evitar respondre l’SMS per interessar-se per la qüestió o demanar informació sobre el suposat premi.

Primer, perquè el fet d’enviar un SMS suposa una despesa per a l’usuari que l’enviï. I, segon, perquè mai no se sap quina informació pot arribar a obtenir l’altra part amb el missatge que es trameti. Més enllà d’això, i malgrat que alguns dels receptors haurien contactat també amb la policia per saber com actuar, poder desemmascarar els estafadors o, més encara, fer-los passar per l’adreçador és tan complicat com gairebé impossible.

 

Comentaris

Trending