Societat

Dificultats de sortida i sobretot d’accés al país amb llargues retencions a l’N-145

Des del migdia, la cua a la carretera que enllaça la Seu amb Andorra arriba als 8 quilòmetres; els problemes per deixar el Principat han estat anteriors i no pas tan significatius

Altaveu

Aquest dissabte de Meritxell està comportant dificultats en la via de sortida i arribada al Principat pel cantó sud, és a dir, per la frontera hispano-andorrana. Des de molt aviat al matí, hi ha hagut retencions dins del país en direcció a Espanya. Però les cues més intenses i els principals problemes són per arribar al Principat per l’N-145.

Des de les 10 del matí i fins al punt del migdia, aproximadament, hi ha hagut cua per deixar el país. La retenció ha arribat a tenir un quilòmetre i mig segons Mobilitat. És a dir, hi ha hagut moments que els vehicles s’han vist obligats a pràcticament aturar-se des del Punt de Trobada i anar seguint amb marxa lenta fins poder travessar la frontera. Un cop superat el punt duaner de la Farga de Moles, la marxa en direcció a Espanya s’ha pogut fer amb normalitat.

Diferent és el sentit nord, és a dir, en sentit Andorra. Des del migdia i encara fins fa ben poca estona les retencions a la carretera que va de la Seu al Principat, l’N-145, arribaven als 8 quilòmetres, això és, pràcticament, fins a la rotonda just abans d’arribar a la capital de l’Alt Urgell. I una vegada creuada la frontera es mantenia el trànsit lent a l’interior ja del país, sobretot a l’entorn de Sant Julià i en sentit nord, durant un quilòmetre i mig més aproximadament.

Comentaris

La Perdiu
1.

La celebració del Dia de Meritxell sempre els hi ha deixat un mal gust als turistes. Sobre del tot per els que venen de lluny. Aquest any el cap de setmana és tot una mala trampa, ja que el dia festiu ha coincidit amb un dissabte, el pitjor dia de la setmana per al comerç, quan es te de tancar.

  • 2
  • 0

Comenta aquest article