Quinze estudiants del país es beneficiaran del servei de transport Prada-Perpinyà que paga el Govern

El Lycée va sol·licitar al seu dia el suport d’Educació per poder facilitar que alumnes del centre poguessin fer formacions professionals que no s’ofereixen al Principat

Comentaris

-
-
El ministeri d’Educació finançarà aquest proper curs escolar un servei de transport perquè quinze joves del país puguin cursar estudis a Prada o Perpinyà. La demanda del servei la va fer al seu dia  el Lycée Comte de Foix per poder donar continuïtat a alumnes del seu sistema que en les dues ciutats franceses trobaven una oferta de formacions professionals que no poden trobar a Andorra. El departament que dirigeix Eric Jover no descarta ampliar el projecte cap a d’altres ciutats si hi ha demanda.

Dels quinze estudiants que cursaran la formació el proper curs o bé a Prada (7) o bé a Perpinyà (8) són majoritaris els que trien una especialització com la de manteniment de vehicles o, al seu torn, d’estudis relacionats amb la infància i l’assistència social i sanitària. El servei està obert “als alumnes del Lycée Comte de Foix i a qualsevol altre alumne dels dos altres sistemes educatius que hi estiguin interessats” i “consta d’un desplaçament d’Andorra a Prada, els dilluns al matí, i d’un servei de tornada, els divendres a la tarda. Els alumnes, entre setmana, estan principalment en internats”.

Així ho explica el ministeri en una resposta parlamentària publicada al Butlletí del Consell arran d’una pregunta feta pel conseller liberal Ferran Costa, que es va interessar per saber què motivava el concurs que al seu dia va aparèixer al BOPA relatiu al servei de transport a Prada de Conflent per als alumnes del Lycée. Primer es va fer una prova pilot d’un projecte que es podia convertir en definitiu si es complien diversos requisits que, segons el ministeri, sí es van donar.

Les condicions ineludibles en qüestió eren “la participació de més de deu alumnes de diferents cursos com a mínim”, “la coordinació eficaç i eficient amb el Lycée Comte de Foix”, “la inexistència de cap alternativa pública a aquest servei” i “la voluntat del nou equip del Lycée Comte de Foix i de la delegació de l’Ensenyament Francès al Principat d’Andorra de seguir amb aquest projecte”. Les condicions “es compleixen” i Educació ha decidit finançar el projecte de cara al curs vinent, el que ara està a punt de començar.

El ministeri destaca que “el projecte és únic i difícilment comparable amb altres demandes que hagi rebut el ministeri” i que “respon a una demanda explícita del sistema educatiu francès, facilita que continuïn els estudis un grup de menors que podrien estar temptats d’abandonar-los si no tinguessin aquesta alternativa i cobreix una línia de transport que d’altra manera no té cobertura ni pública ni privada”. Educació remarca també que “el projecte de Prada-Perpinyà està pensat per respondre a una demanda concreta d’un sistema educatiu per atendre un grup important de menors d’edat que fan estudis de formació professional inicial”, però alhora el ministeri “no descarta que, si es presenten altres demandes semblants, es puguin valorar”.

Comentaris

Trending