Indignació a la xarxa contra un perfil d’Instagram pseudoeròtic que usa sense permís fotos de noies del país

Les afectades han començat a denunciar davant l’aplicació el compte públic ‘andport2018’ i algunes d’elles s’estan organitzant per comunicar la situació a la policia

Comentaris

-
-
El boca-orell treu fum. I algunes desenes de noies residents al Principat treuen foc pels queixals. El motiu? Un perfil públic d’Instagram que els darrers dies ha començat a fer-se seves fotos sense permís de diferents dones joves del país i les replica indiscriminadament i sense permís. El compte d’aquesta xarxa social preeminentment gràfica pretén ser de naturalesa eròtica. I les fotos, penjades en els comptes personals de les noies, les exposen força en la majoria de casos.

Algunes de les afectades s’han posat en contacte amb l’Altaveu per denunciar la situació i mirar de donar dimensió a la situació. L’objectiu és que hi hagi com més denúncies millor davant la pròpia aplicació per part de les afectades. I així aconseguir que tanquin el compte. Algunes de les joves, però, també s’estaven organitzant aquest dimecres per acudir en els propers dies a la policia i denunciar també el cas. La indignació és molt elevada, segons que ha pogut corroborar aquest mitjà.

Algunes de les noies, quan en reconeixen d’altres, les ‘etiqueten’, en l’argot propi de les xarxes socials de la naturalesa de l’Instagram i el Facebook i així la persona ‘etiquetada’ rep un avís de què ho ha estat i, automàticament, està al cas de la qüestió. En alguns casos s’haurien furtat tres i quatre fotos d’una mateixa jove, algunes de les quals intenten obrir-se camí en aquest món com a ‘blogueres’ i ocupacions similars.

El compte ‘andport2018’ no inclou cap definició sobre ell mateix ni res per l’estil. Amb prou feina té una quarantena de seguidors i segueix uns dos-cents altres perfils. Fins aquest dijous hauria fet poca més de dues-centes publicacions. Des del 15 de juliol tot són pràcticament noies. No pas totes d’Andorra. Hi ha imatges que es veu que clarament han estat extretes d’anuncis o similars. Però n’hi ha que sí que són de noies del país com s’han anat comunicant entre elles.

Algunes de les afectades, quan s’han detectat, han exigit la retirada de la fotografia amb més bons modals o amb més males maneres. De fet, aquesta segona fórmula és la que predomina davant el malestar que ha causat l’aparició d’aquest compte. Ho han fet afegint un comentari a la foto mateix on surten elles. De moment aquest dijous, tot i les denúncies fetes a l’aplicació contra el compte continuava operatiu i actiu. Perquè ja tenia alguna fotografia penjada més que no pas aquest dimecres a la nit.

 

Comentaris (1)

Trending